x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cursă contracronometru pentru amendamente

Cursă contracronometru pentru amendamente

10 Sep 2009   •   00:00
Cursă contracronometru pentru amendamente
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (foto), a iniţiat consultări cu partidele parlamentare pe tema Legilor Educaţiei. Guvernul se va reuni, duminică, în şedinţă, pentru a discuta despre amendamentele depuse la proiectele de legi, inclusiv Codul Educaţiei pentru care îşi va asuma răspunderea.



"Este o lege extrem de importantă, este legea care stabileşte măsurile de reformă pentru creşterea performanţelor sistemului şi mi se pare firesc să stârnească şi interesul pe care îl stârneşte şi mi se pare firesc să dialogăm ca să găsim, în final, cea mai bună formulă", a declarat ieri Ecaterina Andronescu, după ce, împreună cu premierul Emil Boc, s-a întâlnit cu grupul parlamentar al PD-L. Între timp, senatorii PSD au depus 15 amendamente la Legile Educaţiei, precum şi un număr de 17 propuneri şi sugestii, neformulate însă ca amendamente propriu-zise. Surse din PSD spun că senatorii au propus printre altele ca rezultatele şcolare obţinute pe parcursul claselor V-VIII să aibă o pondere de 20-25% în vederea continuării studiilor în clasa a IX-a. Un alt amendament propus este organizarea, în decursul unui an şcolar, a trei şi nu doar două sesiuni ale Examenului naţional de Bacalaureat: una pentru olimpicii internaţionali şi două ordinare, în iunie-iulie şi august.

DEPARTAMENTUL DE GRAMATICĂ MUNCEŞTE
După ce Consiliul Legislativ a transmis Guvernului un aviz de 50 de pagini în care arată că proiectele de lege propuse spre asumare conţin nenumărate greşeli gramaticale şi texte ilogice, premierul Emil Boc a anunţat că proiectele vor fi analizate de "un departament guvernamental specializat în corectări tehnice". "Corectări se fac în permanenţă, iar o parte dintre observaţii au fost deja incluse în proiecte, altele urmând să fie preluate în aceste zile", a spus Boc. (M.I.A.)


×
Subiecte în articol: politic