x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curtea Constituţională dezbate în 20 februarie contestaţia PDL privind votarea bugetului

Curtea Constituţională dezbate în 20 februarie contestaţia PDL privind votarea bugetului

08 Feb 2013   •   16:33
Curtea Constituţională dezbate în 20 februarie contestaţia PDL privind votarea bugetului
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Curtea Constituţională a României va dezbate în 20 februarie sesizarea PDL privind proiectul Legii bugetului de stat pe 2013. Democrat-liberalii au reclamat abuzuri ale majorităţii parlamentare privind adoptarea acestui proiect.

Partidul Democrat-Liberal a sesizat Curtea Constituțională cu privire la bugetul pe 2013, adoptat joi de Plenul Parlamentului. Anunţul a fost făcut de Raluca Turcan, vicepreşedinte al formaţiunii democrat-liberale.

"Aceste abuzuri constau în prelungirea programului de dezbatere şi vot al bugetului în mod neregulamentar peste timpul votat iniţial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, lipsă de cvorum contestată de noi la miezul nopţii când ne-am retras din sală. De asemenea, contestăm pentru că a fost o situaţie fără precedent înregistrată în funcţinarea Camerei Deputaţilor, generată de netrimiterea amendamentelor opoziţiei, care fuseseră respinse de Comisiile buget-finanţe, la dezbaterea din plen", a explicat Raluca Turcan, vicepreşedinte al formaţiunii democrat-liberale.

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se, oficial, 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă".





×
Subiecte în articol: buget 2013 contestatie CCR