x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curtea Constituţională: Presiunile politice la adresa Curţii, incompatibile cu exerciţiul democratic

Curtea Constituţională: Presiunile politice la adresa Curţii, incompatibile cu exerciţiul democratic

28 Iun 2012   •   12:09
Curtea Constituţională: Presiunile politice la adresa Curţii, incompatibile cu exerciţiul democratic

Curtea Constitutionala afirma ca atacurile din partea Guvernului si ale altor autoritati publice la adresa CCR sunt incompatibile cu exercitiul democratic, iar amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor.

"Curtea Constitutionala a Romaniei isi exprima ingrijorarea fata de atacurile din partea Guvernului si ale altor autoritati publice la adresa Curtii si a judecatorilor sai. Curtea Constitutionala subliniaza faptul ca aceste atacuri sunt incompatibile cu exercitiul democratic.

Amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor si a Curtii Constitutionale in ansamblul sau. Curtea Constitutionala reitereaza rolul sau de garant al Constitutiei, fundamental intr-o ordine democratica", sustine Curtea Constitutionala intr-un comunicat.

×