x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CURTEA DE CONTURI - Văcăroiu, şef

CURTEA DE CONTURI - Văcăroiu, şef

14 Oct 2008   •   00:00

Parlamentul îşi va da votul în şedinţa de mâine pentru noua conducere a Curţii de Conturi, chiar dacă Băsescu a contestat vineri proiectul de lege adoptat recent de Legislativ, au decis ieri birourile reunite ale Parlamentului.Parlamentul îşi va da votul în şedinţa de mâine pentru noua conducere a Curţii de Conturi, chiar dacă Băsescu a contestat vineri proiectul de lege adoptat recent de Legislativ, au decis ieri birourile reunite ale Parlamentului.

Soluţia găsită de parlamentari a fost să se facă această schimbare pe actuala lege a Curţii de Conturi, pentru că, dacă s-ar fi aşteptat să se dea o decizie a Curţii la contestaţia preşedintelui, ar fi însemnat ca votul în Parlament să se împingă până în sesiunea următoare.

Ca urmare a deciziei Birourilor reunite ale Parlamentului, aseară toate grupurile parlamentare şi-au desemnat candidaţii pentru cele 18 posturi din conducerea Curţii de Conturi. Conform algoritmului şi negocierilor, pentru funcţia de preşedinte al Curţii va fi susţinut Nicolae Văcăroiu, urmând ca una din funcţiile de vicepreşedinte să revină cel mai probabil unui reprezentant al liberalilor.

DISCUŢIE CU BĂSESCU
De altfel, Văcăroiu i-a informat ieri pe colegii din birourile reunite că joi a fost chemat de Băsescu la Cotroceni tocmai pe o discuţie pe această temă. Văcăroiu nu le-a relatat însă colegilor şi concluziile discuţiei, susţinând că acestea nu le-ar fi deloc pe plac membrilor PD-L prezenţi.

Surse politice spun însă că, având în vedere că judecătorii Curţii Constituţionale au decis deja, la contestaţia PD-L, că legea Curţii de Conturi e în totalitate constituţională şi deci următoarea decizie se intuieşte, Băsescu ar fi contestat vineri legea numai dintr-un gest de solidaritate cu parlamentarii PD-L şi că ar fi fost de acord cu desemnarea lui Văcăroiu pentru şefia Curţii.

×
Subiecte în articol: politic curţii