x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curtea Supremă a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare

Curtea Supremă a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare

05 Mar 2014   •   16:28
Curtea Supremă a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare

Înregistrarea USD a fost respinsă de Curtea Supremă, ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare. Parchetul General a intervenit, după ce PSD a contestat decizia Biroului Electoral Central, prin care la rândul său a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală.

Avocatul Partidului Conservator a spus, în faţa instanţei, că USD, care a participat la alegerile din 1996, nu a fost o alianţă electorală, ci o coaliţie politică, înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 1995 şi radiată din registrul partidelor politice în 2003, prin nereactualizare, în timp ce alianţa USD a fost constituită special pentru participarea la alegerile pentru europarlamentare.

Procurorul de şedinţă a pus concluzii de admitere a contestaţiilor celor două partide şi a spus că nu se poate realiza o confuzie între cele două formaţiuni, prima participând în 1996 la alegeri naţionale, cea de-a doua urmând să participe în 2014 la alegerile europarlamentare.

×