x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CV Tudor: Băsescu vrea să transforme Parlamentul într-o "garsonieră"

CV Tudor: Băsescu vrea să transforme Parlamentul într-o "garsonieră"

25 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu dă dovadă de "un populism golănesc" încercând să transforme Parlamentul într-o "garsonieră" prin propunerea de organizare a referedumului pe tema legislativului uninominal în ziua alegerilor prezidenţiale, a declarat astăzi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.



"Ultima găselniţă clocită de creierul bolnav al lui Băsescu este desfiinţarea Senatului. E clar că individul nu mai ştie ce să născocească, doar-doar va înhăţa şi al doilea mandat. Dă cu fumigene în nădejdea că va crea confuzie în ziua alegerilor prezidenţiale", a susţinut Vadim Tudor.

În opinia preşedintelui PRM, noul demers al lui Traian Băsecu face parte dintr-o strategie de distragere a atenţiei "de la dosarul Elena Udrea şi de la valul de proteste generale care va culmina cu greva generală din cinci octombrie".

CV Tudor l-a mai acuzat pe Băsescu că încearcă "să-l lase fără serviciu pe Mircea Geoană, preşedintele Senatului", şi să-şi atragă voturile "şovinilor unguri" prin forţarea de revizuire a Constituţiei, relatează Antena3.

"Este o invenţie bolnavă a lui Traian Băsescu care nu ştie ce să mai scornească. Normal că nu suntem de acord cu aşa ceva şi constituţional nu se poate, ce vrea el nu se poate. Dar el seamănă această confuzie pentru că vede bine că i se trântesc uşile în nas. Un Parlament cu o singură Cameră nu e un Parlament, ci o garsonieră", a mai susţinut Vadim Tudor, care îi recomndă şefului statului să desfiinţeze mai degrabă Administraţia Prezidenţială sau o parte din ministere, "pentru că tot taie frunze la câini". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic