x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dai mâna cu Oprişan şi iei ajutorul social

Dai mâna cu Oprişan şi iei ajutorul social

de Marius Gîrlașiu    |    19 Mai 2016   •   19:00
Dai mâna cu Oprişan şi iei ajutorul social
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Viceprimarul comunei Vizantea Livezi din judeţul Vrancea condiţionează primirea ajutorului social de prezenţa sătenilor la o întâlnire electorală cu baronul PSD Marian Oprişan, scrie Iniţiativa pentru o Justiţie Curată. Întâlnirea ar urma să aibă loc azi la sediul primăriei din comună. “Persoanele care nu se vor prezenta li se va suspenda ajutorul social pentru ziua respectivă”, i-a ameninţat edilul pe săteni.

 

În Vrancea, ţi se taie ajutorul social dacă lipseşti de la întâlnirea electorală cu baronul PSD Marian Oprişan. Viceprimarul comunei Vizantea Livezi din judeţ, Gheorghe Norocea, le-a transmis sătenilor că vor rămâne fără banii garantaţi de stat în cazul în care vor chiuli de la întâlnirea de azi cu “jupânul” judeţului. “Sînte-ţi convocaţi la sediul primăriei pentru a participa la adunarea cetăţenească cu domnul Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea”, a scris vicele comunei într-o adresă cu greşeli gramaticale care a circulat din poartă-n poartă. În final, edilul i-a ameninţat pe săteni că “li se va suspenda ajutorul social pentru ziua respectivă” în cazul în care vor îndrăzni să nu se prezinte la întâlnirea cu baronul social-democrat. Viceprimarul Gheorghe Norocea i-a asigurat pe reporterii sub acoperire că vizita istorică a lui Oprişan a fost organizată ca la carte alături de vicele CJ Vrancea, Dragoş Bârlădeanu, fără huiduieli şi proteste, cu aplaudaci pe care i-a mobilizat personal, din uşă în uşă, pe uliţele comunei. Mai mult, potrivit edilului, la întâlnirea de azi vor fi prezenţi mai mulţi poliţişti şi jandarmi pentru a le închide gura sătenilor care vor avea curajul să-l conteste pe baronul pesedist. “S-au luat măsuri, cu Poliţie, cu Jandarmerie, sperăm să fie ceva de bine”, s-a destăinuit vicele din Vizantea Livezi. Anunţat de jurnalişti că a fost înregistrat, edilul a recunoscut că a semnat cu mâna lui nota de ameninţare şi că va suporta pe propria piele eventualele consecinţe penale.

 

Fost vicepreşedinte al PSD, baronul de Vrancea Marian Oprişan este una dintre figurile de marcă ale partidului, fiind recunoscut printre social-democraţi drept “PSD-istul care a învins DNA-ul”. După nouă ani de procese în dosarul Căpioara, preşedintele CJ Vrancea a fost achitat printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Cluj în decembrie 2015. Procurorii DNA l-au acuzat pe Oprişan că a cumpărat complexul turistic Căprioara din bani publici.

 

Gheorghe Norocea, viceprimarul comunei Vizantea Livezi din judeţul Vrancea

 

 

 

×