x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Dama de Las Vegas si Gigi ciobanul"

"Dama de Las Vegas si Gigi ciobanul"

04 Mar 2004   •   00:00

Unul e "fiu de cioban", alta e "dama de Las Vegas", unuia i se spune "Don Pedro"...

Cu totii intra in jocul puterii in Romania si unii dintre ei cu pretentii de a ajunge presedinti de tara. Aceasta ar fi concluzia la care a ajuns corespondentul la Bucuresti al cotidianului francez "Le Monde", din perspectiva unui extraterestru care aterizeaza in Romania si are contact cu realitatea.

PROTAGONISTII. Ziaristul de la "Le Monde" incepe cu Lia Roberts, care vorbeste "o romana aproximativa", "dama de Las Vegas", care promite compatriotilor sa eradicheze coruptia".

Dupa parerea "Le Monde", alegerile prezidentiale romane asista de o luna la "inmultirea candidaturilor pitoresti". Ziarul aminteste revenirea in prim-plan a fostului premier Petre Roman, "Don Pedro", cum mai e numit de unii, si "erou" al Revolutiei, dupa cum spune autorul. "Un alt candidat a tasnit in ianuarie. Gigi Becali, fiu de cioban, s-a remarcat imediat prin vocabularul sau limitat la cateva sute de cuvinte si prin diatribele sale publice, adeseori violente ", comenteaza autorul. Potrivit acestuia, "gramatica romana nu este pasiunea acestui barbat care a luat fraiele unui partid fantomatic".

Ziarul adauga ca aceasta "avalansa de candidaturi la Presedintie pare sa dovedeasca o adevarata strategie a partidului de guvernamant care doreste sa isi asigure victoria. Intrarea in scena a Liei Roberts si a lui Petre Roman ar urma sa slabeasca opozitia, iar Gigi Becali ar urma sa adune voturi din electoratul Partidului Romania Mare. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: politic