x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna anunță că se gândește la varianta unei noi candidaturi la prezidențiale

Dan Barna anunță că se gândește la varianta unei noi candidaturi la prezidențiale

17 Apr 2021   •   21:36
Dan Barna anunță că se gândește la varianta unei noi candidaturi la prezidențiale

Vicepremierul Dan Barna, co-președinte al Alianței USR PLUS, a declarat, sâmbătă, că analizează posibilitatea unei noi candidaturi la prezidențiale, în 2024, pe care este pregătit să și-o asume. „Nu o exclud (candidatura – n.r.), nici nu este o chestiune de viață și de moarte”.

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, sâmbătă, la Digi 24, că în 2019, când a ieșit pe locul 3, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, că a fost, de fapt, „o victorie a resemnării împotriva speranței”.

Întrebat dacă va cere votul românilor și la alegerile prezidențiale din 2024, Dan Barna s spus că nu exclude această posibilitate.

„Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (...) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezență cât mai consistentă în politica din România și în următorii ani. Dacă asta va presupune și o candidatură la prezidențiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există și la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută și colegii mei, discut și eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viață și de moarte. Este o posibilitate”, a spus Barna.

Întrebat, în continuare, dacă își mai dorește să fie președintele României, Barna a spus că experiența de acum doi ani l-a învățat să fie pregătit.

„Asta am învățat eu, ca să vă spun foarte sincer: experiența candidaturii la prezidențiale de acum doi ani m-a învățat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situație și în momentul de față mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla. (...) Este vorba de a construi un proiect și de a construi o poveste, un narație legată de ce perspective are România, perspective politice și în contextul acestor proteste pe care le vedem zilele acestea. Nu e foarte simplu. Nu e doar și s-a rezolvat. E mai complicat un pic și una dintre super-puterile mele este exact capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”, a mai spus Dan Barna.

La alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a obţinut 37,82%, Viorica Dăncilă - 22,26% şi Dan Barna - 15,02%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dan Barna alegeri prezidentiale