x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna despre anularea alegerilor locale: Arată imposibilitatea PSD de a accepta că au fost dați afară cu mătura

Dan Barna despre anularea alegerilor locale: Arată imposibilitatea PSD de a accepta că au fost dați afară cu mătura

01 Oct 2020   •   15:59
Dan Barna despre anularea alegerilor locale: Arată imposibilitatea PSD de a accepta că au fost dați afară cu mătura

Copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, este de părere că nu există motive pentru ca alegerile din București să fie anulate, iar principalul opozant, PSD, trebuie să accepte realitatea. 

"Mă îndoiesc că Biroul Electoral Central va lua o astfel de decizie, mai ales că nu există circumstanţe de niciun fel.

Factual, în momentul de faţă, procesele verbale semnate de reprezentanţii tuturor partidelor în fiecare secţie sunt încărcate în sistem. Datele sunt coerente şi se leagă cele din procesele verbale cu cele din sistem. Rezultatul e cel cunoscut şi clar. Nu este niciun motiv să se anuleze alegerile.

Gogoriţa, bătaia de joc cu filmul am explicat-o. Arată disperare teribilă pentru Tudorache şi pur şi simplu imposibilitatea PSD de a accepta că bucureştenii i-au dat afară cu mătura din Capitală.

Dar e păcat să anulăm alegerile doar pe Bucureşti, cred că ar trebui pe toată România. Că dacă tot ne batem joc, să o facem până la capăt. E o poziţie care mi se pare foarte robustă din partea PSD. Ştiţi cum e când eşti prins cu o minciună şi îţi dai seama că nu mai poţi să spui adevărul şi încerci una şi mai mare, şi mai mare, şi o gogoriţă şi mai mare.

N-a ieşit golăneală de la Sectorul 1. Acum încearcă să o dea pe tot Bucureştiul şi mă aştept în două zile să se ceară anularea alegerilor pentru o perioadă nedefinită, pentru că domnul Tudorache e păcat să plece", a explicat deputatul.

Diferențele mici între candidații de la Primăria sectorului 1, a dat naștere la tensiuni și acuzații reciproce de fraudă, între PSD și USR-PLUS.

Clotilde Armand spune că rezultatele scrutinului s-au știut de luni dimineață.

"De luni dimineaţa se ştiu rezultatele şi la PSD, şi la USR PLUS, şi la PNL. Toate partidele, de luni dimineaţa, de la ora 6,00, ştiu rezultatele. Faptul că la câteva secţii de votare au fost diferenţe de unul-două voturi, una-două semnături, s-a clarificat. A durat un timp - nu ne explicăm de ce -, dar s-a clarificat. Dar aceste discrepanţe mici, normale nu au niciun impact asupra rezultatului votului. Discrepanţele mici, normale au fost doar de câteva voturi. Pe măsură ce aceste discrepanţe mici erau închise, s-au corectat un vot - două voturi pe site-ul AEP. Acum toate sunt închise", a spus  câștigătoarea.

 

×