x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Chitic a făcut plângere împotriva rezoluţiei de NUP în dosarul "Cireşica". "Procuroarea Gabriela Zlata şi-a depăşit atribuţiile"

Dan Chitic a făcut plângere împotriva rezoluţiei de NUP în dosarul "Cireşica". "Procuroarea Gabriela Zlata şi-a depăşit atribuţiile"

31 Oct 2012   •   15:00
Dan Chitic a făcut plângere împotriva rezoluţiei de NUP în dosarul "Cireşica". "Procuroarea Gabriela Zlata şi-a depăşit atribuţiile"

 Avocatul Dan Chitic (foto) din Baroul Bucuresti, cel care sustine ca in august 2010 a fost lovit cu dosul palmei si facut dobitoc de Traian Basescu in parcarea restaurantului Ciresica din Neptun, a formulat, miercuri, 31 octombrie 2012, o plangere impotriva rezolutiei procuroarei Gabriela Zlata de la PICCJ, prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de presedintele Romaniei. Dan Chitic a contestat solutia emisa de Gabriela Zlata, plangerea fiind inaintata prim-adjunctului Procurorului General al Romaniei, Daniel Morar, scrie luju.ro

“Fata de neinceperea urmaririi penale fata de Basescu Traian pentru infractiunea prevazuta in Codul Penal la art. 180 aratam ca decizia adoptata de catre procurorul Zlata Gabriela este nelegala sub un dublu aspect: 1.) interpretarea abuziva si aplicarea literala partiala a unor norme constitutionale cu ignorarea altora si 2.) aplicarea gresita a normelor procedural penale. Solicit sa constatati inexistenta unui temei legal pentru suspendarea prezentei cauze si sa dispuneti reinceperea urmaririi penale a faptuitorului Basescu Traian”, scrie avocatul, in plangerea inaintata lui Daniel Morar.

Ctiti articolul integral, aici.

×