x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Nica: Personalul din primării este angajat, de multe ori, pe baza capriciilor!

Dan Nica: Personalul din primării este angajat, de multe ori, pe baza capriciilor!

16 Aug 2009   •   00:00

Personalul din unele primării nu a fost stabilit în funcţie de necesităţile locale ci de capricii, a declarat duminică, la Buşteni, vicepremierul Dan Nica. În opinia sa, descentralizarea este un aspect extrem de important pentru cetăţenii ţării.




"Descentralizarea înseamnă un lucru foarte important, cetăţenii comunelor şi oraşelor decid ei cum funcţionează serviciile descentralizate şi nu cei care au puterea la Bucureşti. Niciodată cineva de la Bucureşti nu ştie cum vor funcţiona lucrurile", a spus Dan Nica, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, există în continuare nemulţumiri că o primărie care reprezintă acelaşi număr de locuitori "are personal la jumătate sau de două trei ori mai mare, "ceea ce arată că acest lucru nu sa stablit pe baza necesităţilor ci pe baza unor capricii în dauna resurselor localităţii respective sau judeţului respectiv". Vicepremierul Dan Nica a participat, la Buşteni, la reuniunea de lucru a structurilor asociative ale autorităţilor publice din România, una dintre temele centrale ale discuţiilor referindu-se la descentralizare.

×
Subiecte în articol: politic