x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Radu Ruşanu: Viviane Reding se implică exagerat de mult, îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României

Dan Radu Ruşanu: Viviane Reding se implică exagerat de mult, îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României

26 Iul 2012   •   12:44
Dan Radu Ruşanu: Viviane Reding se implică exagerat de mult, îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României

Vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat, intr-un interviu acordat RFI, ca Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, "se implica exagerat de mult" in politica interna a Romaniei si "isi depaseste atributiile".

"Viviane Reding face parte din aceeasi familie politica cu Partidul Democrat. Practic, a sustinut, fara sa cunoasca realitatile din Romania, anumite lucruri, asa cum a fost informata de colegii din PDL, deci colegii ei de partid. Daca mergea la Graham Watson de la PNL, vedeati ca reactia dansului era cu totul alta", explica Dan Radu Rusanu.

Vicepresedintele PNL considera ca "doamna Viviane Reding se implica foarte mult, exagerat de mult, isi depaseste cu mult atributiile in politica interna a Romaniei. Doamna Viviane Reding ar trebui intai sa se documenteze asupra realitatilor din Romania si sa nu mai ia mot-a-mot si sa spuna tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am intrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeana si pe Monica Macovei si pe altii din PD sa ne spuna un singur paragraf, un singur articol din Constitutie sau din regulamentele Camerei Deputatilor sau Senatului, care a fost incalcat. Nici unul!".

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a declarat miercuri ca Bruxellesul este preocupat de situatia din Romania. "Suntem in continuare extrem de preocupati de situatia democratiei in Romania", a spus Reding intr-o conferinta de presa.

"Presedintele Barroso si-a exprimat preocuparea intr-o declaratie foarte puternica si a prezentat 11 cerinte", a amintit comisarul european pentru Justitie, care a precizat ca "nu s-a intamplat nimic nou de atunci". "Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a conchis ieri Viviane Reding.

×