x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Şova: "Băsescu va fi suspendat după alegeri dacă USL obţine 50 la sută şi nu acceptă nominalizarea lui Ponta"

Dan Şova: "Băsescu va fi suspendat după alegeri dacă USL obţine 50 la sută şi nu acceptă nominalizarea lui Ponta"

12 Noi 2012   •   21:57
Dan Şova: "Băsescu va fi suspendat după alegeri dacă USL obţine 50 la sută şi nu acceptă nominalizarea lui Ponta"
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a declarat pentru Mediafax că în situaţia în care USL va câştiga alegerile parlamentare cu peste 50%, Victor Ponta va fi singura propunere pentru postul de premier, Traian Băsescu urmând a fi suspendat dacă nu face nominalizarea.

"Răspunsul corect şi democratic al preşedintelui ar fi fost că va desemna un premier propus de majoritatea care va rezulta din alegeri - adică respectarea votului popular. Interesul naţional e o chestiune foarte abstractă pentru preşedintele Băsescu", a spus Şova, referindu-se la declaraţiile şefului statului despre nominalizarea unui premier care să servească interesul naţional.

"Poziţia USL este că dacă noi vom lua peste 50% singura propunere de premier pe care o vom avea este actualul premier Victor Ponta. Dacă domnul preşedinte Băsescu refuză nominalizarea, atunci îl vom suspenda şi mergem din nou la referendum pentru demitere", a mai spus Şova.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că va desemna, după alegeri, un premier care să servească interesului naţional, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni.

Întrebat ce variantă ia în calcul în contextul declaraţiilor lui Crin Antonescu privind posibila suspendare a preşedintelui dacă acesta nu va accepta premierul propus de USL dacă Uniunea câştigă alegerile, Băsescu a răspuns: "Eu iau în calcul varianta interesului naţional".

"Voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Iar povestea pe care o vehiculează orice politician, că e mai micuţ, că e mai mărişor, că e foarte mare, că e foarte mic, îl suspendăm pe Băsescu, vă rog să mă credeţi că nu mă impresionează. Deci nu sunt un om căruia să-i fie frică de ceva sau, în orice caz, nu de politicieni, da?", a anunaţat şeful statului la Cotroceni.

×