x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Băsescu este foarte speriat, iar frica îl face şi mai agresiv, îl predispune la abuzuri mai mari

Dan Voiculescu: Băsescu este foarte speriat, iar frica îl face şi mai agresiv, îl predispune la abuzuri mai mari

30 Aug 2012   •   07:15
Dan Voiculescu: Băsescu este foarte speriat, iar frica îl face şi mai agresiv, îl predispune la abuzuri mai mari

Daca Uniunea Social Liberala va coabita sau nu cu presedintele Traian Basescu este responsabilitatea conducerii Uniunii, sustine presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, intr-un interviu acordat Agerpres.

"Sincer, pentru mine este astazi mai putin relevant ce va decide USL. Anul acesta, in iunie, eu am demisionat din Parlament si realitatea este, dincolo de dezinformarile propagandei PDL, ca am decis sa nu ma implic in deciziile USL. Daca USL va coabita sau nu cu Traian Basescu este, fara indoiala, responsabilitatea conducerii USL. Eu spun doar ca romanii s-au exprimat ferm in sensul demiterii lui Traian Basescu si asteapta si de la clasa politica o fermitate similara", a afirmat Dan Voiculescu.

Intrebat daca ar fi fost adeptul boicotarii in Parlament de catre parlamentarii USL a sedintei de plen in care s-a citit decizia Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului din 29 iulie, Voiculescu a aratat ca 'orice optiune era mai buna decat o serie de contradictii si ezitari'.

"Fie se prezentau de la inceput, fie asumau un boicot pentru o perioada determinata, in semn de solidaritate cu vointa natiunii. Ezitarile fac rau USL, dar, repet, eu am decis sa nu ma implic. (...) Este adevarat, am sustinut deschis necesitatea infiintarii USL, pentru ca am inteles din timp ca doar o asemenea alianta ar putea rezista regimului Basescu. Dar astazi USL-ul nu este responsabilitatea mea, USL si-a luat examenul de maturitate la alegerile locale si va avea responsabilitatea propriilor decizii, inclusiv pe cea a unei eventuale coabitari cu Traian Basescu", a subliniat liderul conservator.

Dan Voiculescu sustine ca Traian Basescu, in tot ceea ce face, ''se bazeaza pe amenintari si presiuni''.

"Nu cred ca se mai poate schimba. El cauta tot timpul motive de scandal, iar daca nu le gaseste, le inventeaza. Acum este foarte speriat, stie cat de fragila este pozitia sa. Iar frica il face si mai agresiv, il predispune la abuzuri mai mari. Aveti dovada in ultima perioada, in care a renuntat sa mai salveze aparentele. A amenintat explicit, in conferinte de presa, iar structurile pe care le controleaza s-au conformat disciplinat. In continuare va incerca sa se razbune pe cei care l-au suspendat. Vor incepe diversiuni media, presiuni institutionale... Cred ca eu sunt printre primii vizati si sunt convins ca in urmatoarea perioada vor aparea din nou atacuri sustinute de propaganda presedintelui. Dar, dupa atatia ani, Traian Basescu ar trebui sa inteleaga ca pe mine nu ma poate intimida, ca mie nu mi-e frica. Insa, veti vedea, va incerca cu orice mijloace sa destabilizeze USL, sa reia guvernarea, sa organizeze alegerile", a mai spus presedintele fondator al PC.

×