Invitat al emisiunii "Realitatea străzii", la Realitatea TV, senatorul Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al Partidului Conservator, a declarat că nu crede într-o coabitare politică alături de Traian Băsescu, și că singura cale pentru ca România să se dezvolte în liniște este inevitabil, ca și în 2007, suspendarea și demiterea din funcția de președinte a lui Traian Băsescu.
De asemenea, Dan Voiculescu a afirmat că, aşa cum niciodată nu s-a ascuns în spatele funcţiei ocupate, nu intenţionează să se prevaleze de imunitatea sa parlamentară în faţa justiţiei, care trebuie, ca întotdeauna, să-şi facă datoria.
Redăm o parte din ideile exprimate de Dan Voiculescu în cadrul acestei emisiuni.
"Părerea mea este că există un adevăr care trebuie spus foarte clar: Eu niciodată nu m-am aascuns în spatele funcţiei şi niciodată nu am încercat să folosesc funcţiile pe care le am pentru a păcăli justiţia. Problema este că între funcţie, indiferent care este ea, şi Justiţie eu cel puţin las deoparte funcţia şi aleg Justiţia.
Eu cred că acest lucru ar trebui să fie valabil pt toţi politicienii, nu numai pentru mine. Eu cred că Băsescu Traian este cunoscut pentru foarte multe dosare penale care au fost blocate. Eu aş avea chiar o intrebare sau o propunere pentru Băsescu Traian... Dacă pentru el justiţia e atât de importantă, nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei?".
"Probabil consumatorul de ştiri a uitat faptul că eu mi-am dat demisia din Senatul României în anul 2007, când, colegii mei senatori m-au boicotat şi nu au vrut să aprobe proiectul de diminuare a TVA-ului la produsele alimentare de bază. A fost atitrudinea unui senator care nu primeşte sprijin politic pentru o cauză dreaptă, pentru poporul român".
"Cea de a doua demisie a avut un singur motiv: blocarea propunerii mele pentru dublarea pedepselor de evaziune fiscală în scopul de a diminua fenomenul de evaziune fiscală. În clipa în care propunerea mea a ajuns în plen, USL deţinea deja majoritatea în Parlament, iar proiectul meu a primit aviz negativ din partea Comisiei de Buget-Finanţe, deci USL nu a dorit majorarea pedepselor de evaziune fiscală.
Am venit în plenul Senatului şi am spus că nu pricep cum de USl nu e de acord cu dublarea pedepselor pentru evaziune. Explicaţia a fost teribilă! Avizul negativ din partea Comisiei de Buget-Finanţe a venit în urma analizei unui raport al premierului Ungureanu, care spunea că nu ne interesează să recuperăm banii, ci cum eliminăm evaziunea. Ca urmare a demisiei mele, proiectul a fost retrimis comisiei pentru analiză, primind aviz favorabil. Sper că în prima sesiune care începe luni, la Camera Deputaţilor, va pune printre priorităţi proiectul meu de dublare a pedepselor pentru evaziune fiscală".
"Dosarul meu reprezintă numai o speculaţie a celor cărora le stau în gât. Eu totdeauna am militat pentru terminarea acestui caz cât mai repede cu putinţă. Studiind acest dosar împreună cu avocaţii mei, toată lumea a spus că nu există nicio probă, că nu am nicio implicare. Dar, există un precedent, la Adrian Năstase, unde completul de judecată a spus: pornim la premisa că nu există probe. E trist dacă judecăm şi condamnăm fără probe. E trist pentru noi toţi. ".
"Eu sunt o victimă politică a lui Traian Băsescu. Traian Băsescu are ca prioritate să închidă gura presei care nu îi este favorabilă, iar eu, ca fondator al unui trust de presă, sunt vizat, pentru că, în special Antena 3, nu a fost prietenoasă cu Traian Băsescu.
Trustul de presă fondat de mine nu a fost favorabil niciunui regim, nici al lui Iliescu, nici al lui Constantinescu, a fost împotriva oricărui regim.
Un trust de presă trebuie să informeze corect opinia publică, în momentul în care nu o mai face, el devine un instrument de presiune".
“Nu vreau să discut despre cazul meu atunci când vine vorba de justiţie, justiţia trebuie să-şi facă datoria, fiecare judecător să aplice legea aşa cum consideră. Eu nu am nimic de comentat asupra modului în care judecătorii îşi fac datoria.
În ceea ce privește notorietatea cazului meu Bruxelles, aceasta este o instrumentare făcută de Monica Macovei, și dă naștere unei noi păreri false despre România. Nu ştiu cum facem noi românii, de mereu trebuie să mergem la raport undeva, ar fi trebuit să fim pe piciioarele noastre de mult timp“.
“Dar ce justiţie se face numai la Înalta Curte. Ce, Tribunalul nu-i justiţie? De ce se pune problema să fug de justiţie, de care justiţie?
Decizia mea, de a demisiona sau nu din Parlament, nu va fi legată în niciun fel de Justiţie. Eu am spus că imunitatea parlamentară nu ar trebui să fie o piedică în folosirea şi funcţionarea corectă a justiţiei.
Justiţie e şi la Tribunal şi la Curtea de Apel şi la Înalta Curte. Judecătorii sunt egali: judecă şi decid“.
“Traian Băsescu a venit în 2004 de trei ori la Grivco, fără presă, s-a ascuns. Pe 8,9 şi 21 iunie a venit la mine în birou.
Noi am avut o alianţă electorală cu PSD atunci, doar electorală, nu politică. Mai aveam un an şi jumătate până la aderarea la UE, Bulgaria primise deja semnale că fără un guvern stabil nu urma să fie primită în 2007.
Discuţia mea cu Traian Băsescu a fost purtată în acest sens: intram la guvernare pentru a oferi un guvern stabil și a nu risca neadmiterea României în UE, dar că PUR se retrage de la guvernare în 2007.
După ce a făcut tot ce a putut să mă convingă să intrăm la guvernare, la o săptămână după aceea, Traian Băsescu a catalogat PUR drept “soluţia imorală”. El vorbea de soluţie imorală? Cînd a fost nevoit să se ducă la un partid, la PUR, ca să facă majoritate parlamehtară. Imoralul era el.
Cert este că că acest om pe mine m-a deranjat foarte tare. Atunci am avut o viziune asupra acestui rău numit Traian Băsescu”.
“Nu am ştiut de acordul de coabitare cu Băsescu Traian, şi vreau să fiu cât mai clar: eu nu cred în coabitare cu Băsescu Traian. Acest om nu poate coabita cu nimeni!
Eu nu am nimic iîmpotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate. Ştim că în această etapă de 8 ani s-au făcut foarte multe nelegiuri pentru care există vinovaţi. De ce îmi este mie teamă este ca nu cumva să nu existe un alt pact de iertare a păcatelor, să nu ne trezim că unii din membrii USL încearcă să-şi rezolve problemele iertând greșelile celorlalţi.
Băsescu îşi dă seama că nu mai are putere- şi se gândeşte cu groază la ce se va întâmpla când Justiţia îşi va face cu adevărat datoria în ceea ce-i priveşte, de aceea este dispus negocierii.
A fost un moment în care exista riscul ca în România să continue scandalul, adică Băsescu Traian să nu-l nominalizeze pe Ponta ca premier, ca atare dacă scopul la momentul respectiv a fost depăşirea crizei politice, eu nu cred că a fost o chestiune care trebuie reproşată. După gustul meu era mult mai bine să nu se întâmple noaptea și să nu se facă la Cotroceni, dar e chestiune de formă, nu de fond. Pe fond, România are nevoie de linişte, dar coabitarea nu poate exista cu Băsescu.
Voi fi permanent atent la ce se întâmplă şi dacă voi vedea că oameni importanţi din USL au relaţii privilegiate, sub o formă sau alta, cu membrii ai clanului Bîăsescu, pentru mine e un semn de alarmă că s-a întâmplat ceva grav. Niciodată nu am să fiu de acord să fraternizez cu regimul Băsescu, cel care a făcut atâta rău României.
Totul depinde de modul în care se va comporta Băsescu Traian. Dacă ne lasă să construim, nu vom avea nimic cu el.
Cred că Preşedintele a o singură problemă, mare: cum va reuși să scape de braţul drept al justiţiei. Preocuparea lui principală, pentru că ştie ce a făcut, este legată de a negocia, pentru a scapa de justiţie”.
“Eu nu cred că Băsescu va încheia cel de al doilea său mandat ca președinte, şi că probabil se va ajunge la ceea ce nu a putut fi evitat nici în 2007, respectiv suspendarea şi demiterea sa. Aceasta este singura soluţie pentru ca România să se dezvolte în linişte. Eu voi susţine această soluţie!”
“Este foarte greu de vorbit de vulnerabilităţile Guvernului, atât timp cât acesta nu are decât o lună de funcţionare. Eu am mare încredere în Victor Ponta, e tânăr, e energic, nu acceptă compromisuri. Asta e foarte important: el nu e printre cei care ar putea să discute fraternitate.
Dacă Guvernul se va concentra pe trei lucruri importante, eu cred că anul 2013 va fi un an mult mai bun decât 2012 şi va fi un an de tranziţie spre 2014, care eu sper să fie un an normal.
Eu nu cred că mai sunt probleme. Vremurile în care aşa-zişii baroni locali impuneau centrului anumite pretenții au trecut. PSD este foarte interesat acum să performeze și trebuie să se axeze pe relansarea economică. Prioritatea trebuie să fie locurile de muncă, bunăstarea pensionarilor, eu consider că un pensionar care a cotizat corect toată perioada, nu poate, și nu trebuie să aibă o pensie sub 1000 de lei.
Guvernul trebuie să promoveze principalele valori ale României: resursele naturale și poziția sa geopolitică.
Cred că în mai puţin de șase luni vom putea demonstra FMI, în primul rând, că am redus economia subterană”.
“Presa are un rol important, de informare, pe de altă parte presa nu poate rezista decât în măsura în care managementul său reuşeste să aibă și efiecienţa economică.
Eu nu mai sunt mogul de mult, trustul de presă pe care l-am fondat nu mai este condus de mine, ci de familia mea”.