x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu i-a scris lui Băsescu

Dan Voiculescu i-a scris lui Băsescu

29 Iul 2010   •   00:00
Dan Voiculescu i-a scris lui Băsescu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, i-a adresat ieri o scrisoare oficială preşedintelui Traian Băsescu, al cărei text îl prezentăm integral:

"Domnule Preşedinte,
În contextul în care, în aplicarea art.40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, am responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie - 7 august 2010, am primit şi am analizat cu atenţie solicitarea dumneavoastră privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului României.
Consider că ar fi oportun să includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe lângă cele trei proiecte de lege pe care le propuneţi, şi anumite modificări legislative a căror dezbatere în Parlament este extrem de necesară pentru economia şi societatea românească:

1. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale.
2. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.
3. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării.
4. Modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adăugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi.
5. Instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite.
Totodată, pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art. 81 alin.(2) din Regulamentul Senatului. După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare.
Dan Voiculescu".
Traian Băsescu i-a răspuns lui Dan Voiculescu, precizând că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare în prima parte a lunii august se referă la perioada 1-15 august şi că legile pentru care a cerut sesiune rămân aceleaşi, respectiv Legea ANI şi "legea micii reforme în justiţie". Dan Voiculescu i-a transmis un mesaj de răspuns şefului statului în care citează din Regulamentul Senatului şi îl avertizează că "toţi trebuie să învăţăm să respectăm legea şi, pentru că există un început pentru fiecare, vă recomand, din nou, să ne comunicaţi, într-o manieră corectă, durata sesiunii extraordinare pe care o solicitaţi (din mesajul dumneavoastră de astăzi am putea concluziona că durata pe care o indicaţi este de 15 zile, adică prima jumătate - nu parte! - a lunii august).

×
Subiecte în articol: politic