x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "În România, sistemul stabilirii şi sancţionării malpraxisului este la pământ

Dan Voiculescu: "În România, sistemul stabilirii şi sancţionării malpraxisului este la pământ

08 Iul 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat astăzi că, în opinia sa, cazurile de eroare sau neglijenţă medicală se vor menţine în sistemul sanitar românesc atâta timp cât nu se va interveni legislativ asupra problemei.



"Vedem copii murind în fiecare lună în spitalele noastre publice sau private. Mor copii pentru că nu funcţionează aparatele. Mor pentru că li se administrează medicamente greşite. Mor copii după operaţii banale de polipi. Mor copii cu septicemie, după ce sunt trataţi de gripă. Şi, niciodată, nu există vinovaţi". Problema semnalată de Dan Voiculescu este ambiguitatea sistemului menit să stabilească şi să sancţioneze malpraxisul: "Atât timp cât Colegiul Medicilor va fi şi for sindical - şi for ştiinţific desemnat să identifice culpa medicală, nimic nu se va schimba. Nimeni nu-şi sancţionează colegii care l-au votat şi îl mai pot vota. Şi este păcat, pentru că rezervele opiniei publice planează acum şi asupra a mii de medici excepţionali profesional şi moral". Pentru Dan Voiculescu, analizarea şi corectarea reglementării legislative a malpraxisului este o prioritate a Alianţei PSD+PC în viitoarea sesiune parlamentară. 

×
Subiecte în articol: politic