x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, semnal de alarmă. Domeniul în care fondurile europene nu ne pot ajuta

Dan Voiculescu, semnal de alarmă. Domeniul în care fondurile europene nu ne pot ajuta

01 Iun 2020   •   12:09
Dan Voiculescu, semnal de alarmă. Domeniul în care fondurile europene nu ne pot ajuta
Sursa foto: Dan Marinescu

După ce în spațiul public s-a discutat că România ar urma să primească peste 30 de miliarde de euro, bani europeni, pentru a combate criza provocată de coronavirus, Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă și reamintește existența unui domeniu în care fondurile europene nu ne pot ajuta.

Plecând de la premisa că aceste fonduri vor fi folosite așa cum trebuie, pentru dezvoltarea unor domenii strategice, Dan Voiculescu reamintește că situația pensionarilor va rămâne una delicată.

„Din orice evaluare obiectivă, raportând nivelul pensiilor la costul real al traiului cotidian, devine evident că, în prezent, nici 10% din pensionarii României nu-și pot asigura, din resurse proprii, cele trei elemente esențiale menționate”, spune Dan Voiculescu pe blog.

Astfel, el revine asupra unei propuneri pe care a făcut-o în trecut, aceea de a se înființa un fond de solidaritate pentru suplimentarea fondului public de pensii.

„Reiau, pe scurt, următoarea propunere: crearea Fondului Național de Solidaritate! Finanțat cu un procent din profitul obținut de agenții economici care au o cifră de afaceri de peste un million de euro, dedicat suplimentării fondurilor din sistemul public de pensii”, spune Dan Voiculescu pe blog, care transmite că solidaritatea este chiar una dintre marile valori europene.

”Iar pentru cei care, poate, consideră că solidaritatea este un concept politic partizan, de stânga sau de orice altă direcție, subliniez că spiritul comunitar (consecința directă a solidarității) este esențial pentru democrație în general și pentru orice societate prosperă. Europa Unită este construită, în primul rând, pe baza solidarității statelor membre”, concluzinează Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu