x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, semnal de alarmă pentru autorități. România, în mijlocul unei noi crize

Dan Voiculescu, semnal de alarmă pentru autorități. România, în mijlocul unei noi crize

17 Iul 2020   •   11:02
Dan Voiculescu, semnal de alarmă pentru autorități. România, în mijlocul unei noi crize

Scăderea „alarmantă” a populației României din ultimii 30 de ani, care ne-a adus în fața unei adevărate crize demografice, ar trebui să-i preocupe mai mult pe conducătorii țării, care ar trebui să facă tot posibilul pentru a rezolva această problemă.

Într-o postare pe blogul personal, profesorul Dan Voiculescu spune că populația României a scăzut în ultimele decenii cu aproape 30%, exodul cel mai important fiind între anii 2005 și 2014.

„Scăderea este alarmantă. Populația României a scăzut cu aproape 30%, iar cea mai mare parte a acestei prăbușiri s-a înregistrat în perioada 2005-2014 – mandatele Băsescu! Cu un președinte care invita profesorii și medicii să plece din țară și instiga la tăieri neconstituționale de pensii și salarii, țara noastră a ajuns pe locul doi în topul mondial al “exodului”, după Siria, stat măcinat de razboi civil”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Acesta spune că în acest ritm, populația României riscă să scadă sub 10 milioane de locuitori în următorii 10 ani, iar pentru a evita această situație, România are nevoie de o strategie națională care să combată tendințele demografice actuale.

„Pentru a evita să “coboare” sub 10 milioane de locuitori până în 2030, consider că România are nevoie, mai mult decât oricând, de o strategie națională care să conducă la inversarea tendinței demografice actuale.

Scopul final: dublarea populației actuale a României în următorii 30 de ani, atât prin încurajarea sistematică și cu măsuri concrete a “repatrierii” diasporei, cât și prin stimularea natalității și combaterea eficientă a mortalității infantile”, subliniază Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu