x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Sprijiniţi Proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală!"

Dan Voiculescu: "Sprijiniţi Proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală!"

11 Mar 2012   •   21:00
Dan Voiculescu: "Sprijiniţi Proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală!"

Senatorul Dan Voiculescu ii solicita premierului Mihai Razvan Ungurea­nu sa sustina initiativa legislativa pri­vind dublarea pedepselor pentru in­fractiunile de evaziune fiscala, depusa, la 1 februarie 2012, de mai multi senatori PC si PNL.

"Domnule Prim Ministru,
In luna mai 2010, in contextul in care demonstram ca exista alternativa la reducerile de pensii si salarii, atentionam ca economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro si propuneam masuri concrete pentru combaterea acesteia. In ultimii doi ani, am revenit constant la aceste teme, solicitand Guvernului si institutiilor din subordine sa asume urgent si hotarat obiectivul combaterii eva­ziunii fiscale, fenomen care ne condamna la indatorare externa, saracie, nedreptate sociala si neincredere in mecanismele economiei de piata. Din pacate, premierul Boc nu a vrut, nu a stiut sau, mai probabil, nu a fost lasat sa raspunda acestor solicitari.

Aflandu-va la inceput de mandat, va solicit si dumneavoastra, domnule prim ministru, sa evitati logica rigida a rivalitatilor politice si sa aplicati cele mai eficiente masuri pentru eradicarea economiei subterane, acceptand inclusiv solutiile propuse de reprezentanti ai Opozitiei, care pot contribui efectiv la diminuarea practicilor evazio­niste. La 1 februarie 2012, am depus la Parlament, impreuna cu mai multi colegi senatori, o initiativa legislativa privind dublarea tuturor pedepselor pentru in­fractiunile de evaziune fiscala. Proiectul este apolitic. Analizati-l pe baza continutului, nu in functie de nu­mele si partidul initiatorilor, si sprijiniti-l! Altfel, obiectivul pe care l-ati anuntat in data de 17 februarie 2012, re­cuperarea in 60 de zile a 1,5% din PIB prin actiuni de combatere a eva­ziunii fiscale, nu va putea fi concretizat.

Un regim sanctionator sever, aplicat cu fermitate si sustinut de masuri com­plementare de incurajare a disci­pli­nei fiscale, poate atrage in zona fis­ca­lizata pana la 10 miliarde de euro in primele 12 luni de la intrarea in vi­goare a legii. Asadar, consider ca este absolut necesar, domnule prim mi­nistru, ca Guvernul sa sustina ini­ti­a­tiva legislativa privind dublarea sanc­tiunilor pentru infractiunile de eva­zi­une fiscala", scrie Dan Voiculescu.

×