x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu versus Băsescu: "Războiul cu băncile, praf în ochi"

Dan Voiculescu versus Băsescu: "Războiul cu băncile, praf în ochi"

de Dana Piciu    |    05 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, este de părere că "războiul lui Traian Băsescu cu băncile este praf în ochii întreprinzătorilor şi mediului de afaceri".



Afirmaţia lui Dan Voiculescu face referire la declaraţiile şefului statului cu privire la concluziile întâlnirii pe care acesta din urmă a avut-o miercuri cu reprezentanţii mediului bancar.

"În condiţiile în care statul s-a transformat în cel mai important şi cel mai facil client al băncilor, împrumutând până în acest moment de la bănci 34 de miliarde de lei, la o dobândă foarte avantajoasă, este normal ca băncile să nu mai fie interesate să mai acorde credite către agenţii economici. În al doilea rând, blocajul din economia reală este ge­nerat şi amplificat chiar de Ministerul de Finanţe, unde domnul Pogea, colegul de partid al domnului Băsescu, supraimpozitează tot ce mişcă la nivelul IMM-urilor. Declaraţiile preşedintelui sunt lipsite de efecte concrete şi vizează doar un joc de imagine personal care nu foloseşte la nimic întreprinzătorilor", a mai spus liderul conservator.

×
Subiecte în articol: politic