x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Guvernul va aproba un proiect privind amenajarea trecerilor de nivel cu calea ferată de pe drumurile naţionale

Dăncilă: Guvernul va aproba un proiect privind amenajarea trecerilor de nivel cu calea ferată de pe drumurile naţionale

31 Iul 2019   •   14:26
Dăncilă: Guvernul va aproba un proiect privind amenajarea trecerilor de nivel cu calea ferată de pe drumurile naţionale

Guvernul va aproba un proiect de investiţii de 35 de milioane de lei care vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră prin amenajarea, într-o perioadă de maximum 2 ani, a celor 246 de treceri de nivel cu calea ferată de pe drumurile naţionale, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"În şedinţa de Guvern de astăzi aprobăm mai multe măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Una dintre acestea vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră în România şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe drumurile publice, prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată, unde anual se produc accidente rutiere grave. Printr-un proiect de investiţii de aproximativ 35 de milioane de lei, pentru o perioadă de maximum 2 ani, la toate cele 246 de treceri de nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată vor fi instalaţi stâlpi de iluminat, separatoare de trafic, stâlpi de delimitare a sensurilor de circulaţie, pentru a putea fi prevenite accidentele rutiere. Finanţarea proiectului se realizează atât din fonduri nerambursabile, cât şi din bugetul de stat", a declarat Dăncilă, în deschiderea reuniunii Executivului.

Prim-ministrul a precizat că vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru varianta ocolitoare a municipiului Zalău, etapa a doua. "Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 240 de milioane de lei şi va fi finanţată din fonduri europene şi de la bugetul de stat", a menţionat.

AGERPRES

×