x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă repune la “butoane” sistemul represiv al lui Băsescu

Dăncilă repune la “butoane” sistemul represiv al lui Băsescu

de Ion Alexandru    |    22 Aug 2019   •   08:30
Dăncilă repune la “butoane” sistemul represiv al lui Băsescu

Viorica Dăncilă l-a numit, ieri, în funcția de inspector general al Poliției Române pe chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Direcției de Operațiuni Speciale din MAI, demis, anul trecut, de Carmen Dan. Și asta nu este singura mișcare prin care premierul o face în conivență cu reprezentanții sistemului controlat, oficial, până nu de mult, de Coldea și Kovesi. George Maior, pe care ex-ministrul de Externe l-a rechemat din SUA, a fost mandatat de Guvernul PSD să semneze, în numele acestuia, un memorandum la Washington.

 

Revine în forță la “butoanele” sistemul, prin semnătura Vioricăi Dăncilă

Două acțiuni halucinante făcute de premier ridică, dacă mai era nevoie, alte semne de întrebare cu privire la cine stă în spatele noului președinte al PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Oficial, Mihai Fifor a propus, iar Dăncilă a semnat desemnarea chestorului Liviu Vasilescu la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române. Vasilescu a fost demis, anul trecut, de la conducerea Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul MAI, structură care - după ce Curtea Constituțională a decis că SRI nu mai are ce să caute în dosarele care privesc infracțiunile de drept comun - a efectuat pentru DNA toate operațiuile de filaj, ascultare și interceptare în dosarele politice. Vasilescu este considerat un apropiat al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Interesant este că Viorica Dăncilă a avut de ales între Vasilescu și fostul șef al IGPR Bogdan Despescu, dat afară după scandalul legat de polițistul pedofil. Surse din Interne spun însă că nu este exclus ca Despescu să fie și el cadorisit cu o funcție, în perioada imediat următoare.

 

Maior, pe “cai mari”

 

Iar dacă această mișcare nu a fost de ajuns, aflăm că, marți, la Washington, ambasadorul George Cristian Maior, fostul director al SRI, care a coordonat, alături de Florian Coldea și Laura Kovesi, sistemul represiv al lui Traian Băsecu, a semnat, în numele Guvernului României, un memorandum cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G. Cosemnatar al acestui document este ambasadorul SUA în România, protector, la rândul lui, al Laurei Kovesi, Hans Klemm.

Maior a fost mandatat de Dăncilă să reprezinte Guvernul, în condițiile în care fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu i-a transmis lui Klaus Iohannis o scrisoare de rechemare a acestuia de la post, ca urmare a scandalurilor și a suspiciunilor care planează asupra lui. Iată că Maior rămâne în SUA, iar Meleșcau a fost “demisionat” din Guvern de Viorica Dăncilă.

 

Agentul guvernamental la CEDO, eliberat din funcție

 

Și “revoluția” lui Dăncilă nu se oprește aici. Tot ieri, premierul l-a eliberat dn funcție, la cerere, pe agentul guvernamental la CEDO din cadrul MAE, Viorel Mocanu. Acesta a demisionat, ca urmare a presiunilor făcute de DNA prin intermediul unui dosar penal cu referire la mai multe dosare la CEDO, printre care și cel în care Liviu Dragnea a dat în judecată statul român pentru condamnarea primită de acesta în speța “Referendumul”. Mocanu a acuzat faptul că a primit amenințări în cauza Kovesi vs România și că, în acest sens, a depus și o plângere penală la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

 

 

 

×