x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: În PC sunt voci care dezaprobă alianţa cu PSD şi PNL

Daniel Constantin: În PC sunt voci care dezaprobă alianţa cu PSD şi PNL

05 Feb 2011   •   12:13
Daniel Constantin: În PC sunt voci care dezaprobă alianţa cu PSD şi PNL
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National
150329-.jpgLiderul PC, Daniel Constantin, a declarat astăzi, la Consiliul Naţional al partidului, că va fi primul care va cere retragerea conservatorilor din Uniunea Social Liberală dacă principiile acesteia vor fi încălcate şi a admis că sunt voci în formaţiunea pe care o conduce care dezaprobă alianţa cu PSD şi PNL.

"Suntem încă un partid care nu are suficientă forţă pentru a-şi impune programul în politică, dar suntem un partid care ţine la principii. Vă spun un lucru foarte clar, de la bun început, dacă voi constata, în funcţia pe care o am, în calitatea mea de preşedinte al PC, că aceste principii, pe care le-am enunţat şi pe care vreau să le discutăm astăzi, vor fi încălcate în această alianţă, voi fi primul care voi propune retragerea PC din această alianţă (n.r. - cu PSD şi PNL)", a afirmat Daniel Constantin, în debutul lucrărilor Consiliului Naţional al PC.

El s-a declarat convins că alianţa cu partenerii din opoziţie nu va funcţiona uşor, întrucât va întâmpina piedici atât din partea politicienilor PDL, cât şi a membrilor PC de la nivel naţional şi judeţean.

"Sunt convins că vor fi piedici şi nu va fi uşor să negociem. În PSD, ca şi în PNL, ca şi în PC au fost şi vor mai fi voci în continuare care nu vor fi de acord cu această alianţă. Poate în PC mai mult decât în alte partide pentru că am fost deja într-o alianţă cu PSD", a spus liderul conservatorilor, citat de Agerpres.

Daniel Constantin le-a explicat delegaţilor la Consiliul Naţional că la baza Uniunii Social Liberale 'nu stă neapărat acel protocol care se vehiculează în presă', ci un set de principii bine puse la punct.

Potrivit liderului PC, conservatorii doresc un guvern reformat şi reformator, un executiv puternic şi stabil, măsuri clare pentru relansarea economiei şi depolitizarea instituţiilor statului.

"Acesta este principalul mesaj cu care ne-am aşezat la masa discuţiilor cu PSD şi PNL. Vrem un mediu politic corect şi credibil care să-şi asume responsabilităţi în faţa românilor. Vă asigur că nu voi da înapoi de la acest crez şi sunt convins că această alianţă va respecta principiile pe care noi le-am enunţat şi dorinţele pe care PC le-a propus", a afirmat Constantin.

×