x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: Planul de încredere al preşedintelui Traian Băsescu este unul de neîncredere

Daniel Constantin: Planul de încredere al preşedintelui Traian Băsescu este unul de neîncredere

14 Mai 2010   •   00:00

Liderul PC, Daniel Constantin, susţine că "planul de încredere" al preşedintelui Traian Băsescu este unul de "neîncredere", el motivându-şi afirmaţia prin aceea că în scrisoarea elaborată pentru a fi transmisă FMI sunt prevăzute creşteri de taxe la care şeful statului nu s-a referit până acum.

"Dacă preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Emil Boc erau dornici să rezolve criza economică din România ar fi trebuit să lase orgoliile politice la o parte, ar fi trebuit să cheme partidele politice, fiindcă sunt specialişti în toate partidele de opoziţie în momentul de faţă, şi să încercăm împreună, fără să ne arogăm noi dreptul că am avut aceste măsuri, să căutăm soluţiile pentru ieşirea din criza economică", a declarat vineri la Bistriţa liderul PC, Daniel Constantin, citat de corespondentul Mediafax.

Constantin a adăugat că preşedintele a ales să cheme partidele la consultări după ce măsurile au fost deja luate şi după ce acea scrisoare de intenţie a fost elaborată pentru a fi transmisă FMI.
"În prima fază am crezut că este de bună-credinţă, am vrut să participăm la acele discuţii, numai că preşedintele ne-a chemat la o masă la care se serveşte carne ştiind că suntem vegetarieni. Cu alte cuvinte, în scrisoarea de intenţie care a venit după ce am acceptat invitaţia, am văzut că sunt şi alte măsuri şi că planul de încredere al preşedintelui Traian Băsescu este un plan de neîncredere", a spus Constantin.

Potrivit acestuia, în acea scrisoare se vorbeşte şi despre alte impozite care vor creşte în perioada următoare.

"În plus, se vorbeşte că, dacă aceste măsuri propuse de Guvernul Emil Boc nu vor avea efect, de la 1 ianuarie 2011 vom asista la măriri de taxe şi impozite. Iată că preşedintele ne minte nu numai pe noi privind situaţia economică pe care o traversăm în prezent, ci, mai mult decât atât, minte FMI, partidele de opoziţie şi CES", a afirmat Constatin, care susţine că măsurile de ieşire din criză propuse de PC nu au putut fi bine fundamentate în lipsa cifrelor pe care autorităţile au refuzat să le pună la dispoziţia partidelor politice şi a sindicatelor, acesta fiind şi motivul pentru care şedinţa CES a fost amânată.  

×
Subiecte în articol: politic