x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Dragomir, de la judecată, la Comisia SRI

Daniel Dragomir, de la judecată, la Comisia SRI

de Marius Gîrlașiu    |    20 Sep 2017   •   10:50
Daniel Dragomir, de la judecată, la Comisia SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat, ieri, în Comisia parlamentară pentru controlul SRI, ca urmare a acuzaţiilor formulate în ultimele zile la adresa şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi a fostului prim-adjunct al SRI, generalul (r) Florian Coldea. Dragomir susţine că rechizitoriile procurorilor DNA erau scrise de ofiţerii SRI, iar L.C. Kovesi solicita mandate de interceptare pe siguranţă naţională pentru a le folosi în dosarele de corupţie.

 

Daniel Dragomir a spus, ieri, înainte de audierea sa în Comisia pentru controlul SRI, că le va vorbi parlamentarilor despre utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal în dosarele de corupţie şi despre aşa-zisele «culoare ale Justiţiei». Întrebat dacă are documente relevante, fostul colonel SRI a spus că a venit în faţa comisiei cu “tot ceea ce este necesar” pentru a dovedi veridicitatea acuzaţiilor din ultimele zile. Şedinţa Comisiei s-a desfăşurat cu uşile închise. Dragomir susţine că rechizitoriile prezentate de procurorii DNA erau scrise de la A la Z de ofiţerii SRI, acuzaţie pe care fostul prim-adjunct al Serviciului, generalul Florian Coldea, a dezminţit-o categoric într-un interviu pentru ziare.com. „Am fost implicat în activități de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI”, a declarat Florian Coldea. Generalul (r) a mai spus că Daniel Dragomir nu i-a fost niciodată adjunct sau consilier, desciindu-l pe acesta drept “un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă”. De altfel, ieri dimineaţă, înainte de audierea în Parlament, Dragomir a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență, spălare de bani, folosirea unor informații care nu sunt destinate publicității, fals în înscrisuri şi uz de fals. Fostul colonel este acuzat că, alături de soția sa, și ea angajată SRI, a pretins peste 400.000 de euro unui om de afaceri căruia i-a promis că va intervenții la funcționari de la Ministerul Finanțelor, ANAF și Garda Financiară pentru a-i rezolva diverse probleme. Dragomir este inculpat şi în dosarul Black Cube, în care procurorii DIICOT îl acuză că s-a implicat în operaţiunea de hărțuire a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu,  a precizat recent că dosarul Black Cube este aproape de final și ar putea fi trimis în judecată în toamna acestui an.

 

Comisia pentru controlul SRI condusă de senatorul Claudiu Manda va decide dacă va fi nevoie de o Comisie specială de anchetă care să investigheze dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir 

×