x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniela Popa solicitĂ CSAT - Plan pentru retragerea militară

Daniela Popa solicitĂ CSAT - Plan pentru retragerea militară

de Dana Piciu    |    24 Mar 2008   •   00:00

 Preşedintele PC, Daniela Popa, a solicitat ieri CSAT elaborarea unui plan clar al retragerii soldaţilor români din Irak, în contextul celor 5 ani trecuţi de la începerea conflictului din această ţară, după cum se arată într-un comunicat de presă al conservatorilor.



PC, Daniela Popa, a solicitat ieri CSAT elaborarea unui plan clar al retragerii soldaţilor români din Irak, în contextul celor 5 ani trecuţi de la începerea conflictului din această ţară, după cum se arată într-un comunicat de presă al conservatorilor.


"Înţelegem implicaţiile unor angajamente externe şi poziţia asumată de România, dar ştim că am dovedit loialitate şi corectitudine raportat la aceste angajamente în cei 5 ani de prezenţă în Irak, în care România şi-a plătit cu morţi şi răniţi aceste angajamente. În plus, multe dintre ţările care au participat la coaliţie şi-au retras deja trupele. Solicităm CSAT să pună de urgenţă în discuţie un plan privind retragerea din Irak", a arătat preşedintele PC. Daniela Popa a mai precizat că ce s-a făcut până acum pentru retragerea trupelor din Irak a fost "doar demagogie politică".


ANGAJAMENT. "Aduc astfel aminte de angajamentul pe care şi l-a luat anul trecut premierul privind aducerea acasă a soldaţilor români din Irak până de Crăciun. Cred că este nevoie de o acţiune matură şi responsabilă politic, nu doar de declaraţii", a mai menţionat liderul conservator, adăugând că Summit-ul NATO poate oferi un moment oportun pentru punerea în discuţie a prezenţei noastre din Irak.

×
Subiecte în articol: politic