x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce a respins Biroul Electoral Central candidatura lui Mircea Diaconu. Vezi decizia B.E.C

De ce a respins Biroul Electoral Central candidatura lui Mircea Diaconu. Vezi decizia B.E.C

de Veronica Micu    |    04 Apr 2014   •   15:25
De ce a respins Biroul Electoral Central candidatura lui Mircea Diaconu. Vezi decizia B.E.C

Candidatura fostului senator Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare a fost respinsă de Biroul Electoral Central deoarece acesta are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă.

Vezi aici DECIZIA privind respingerea candidaturii independente la europarlamentare a lui Mircea Diaconu


"(...) Luând în considerare raportul Agenției Naționale de Integritate nr.5034/G/II/2011 privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Mircea Diaconu, ca urmare a exercitării concomitente a demnității de senator în Parlamentul României și a funcției de director-manager al Teatrului Nottara, Sentința civilă nr. 5153/16.09.2011 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 1195/2/2011 prin care a fosr respinsă contestația formulată de acesta, precum și Decizia nr. 3104/2012 prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de domnul Mircea Diaconu" și, "văzând faptul că, potrivit limbajului comun (...) prin funcție eligibilă se înțelege funcție care poate fi aleasă - conform Dicționarului explicativ român - în această categorie intrând și funcția de parlamentar european (...), domnul Mircea Diaconu se află în perioada de interdicție a ocupării unei funcții eligibile", se arată în Decizia de respingere a candidaturii independente la europarlamentare a lui Mircea Diaconu.

BEC a respins miercuri candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, publicând motivarea deciziei vineri după ora 15,00.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a susţinut pe 13 martie că achitarea lui Diaconu pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti nu influenţează în niciun fel interdicţia în cazul acestuia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European.

Într-un comunicat de presă al ANI se arată că actorul şi profesorul Mircea Diaconu, fost senator liberal, a fost declarat în stare de incompatibilitate printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 19 iunie 2012. (V.M)

×