x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce e Ungureanu incompatibil cu funcţia de premier. Vezi cum se apără şeful SIE

De ce e Ungureanu incompatibil cu funcţia de premier. Vezi cum se apără şeful SIE

08 Feb 2012   •   05:54
De ce e Ungureanu incompatibil cu funcţia de premier. Vezi cum se apără şeful SIE

In calitate de director si salariat al SIE, Mihai Razvan Ungureanu a incalcat Legea sigurantei nationale atunci cand a acceptat sa fie desemnat premier politic. Iar cel care l-a desemnat pe seful SIE candidat la fotoliul de premier, adica presedintele Traian Basescu, a actionat, de asemenea, in afara legii.

Ce spune litera legii - Primul paragraf al Articolului 26 din Legea sigurantei nationale (n.r. - Legea 51/1991) spune ca: "Salariatii organelor de informatii si ai celor cu atributii in domeniul sigurantei nationale nu pot face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu pot fi folositi in scopuri politice".

La anuntarea Cabinetului, premierul desemnat Ungureanu a fost intrebat de jurnalisti daca considera ca a incalcat legea sigurantei nationale, avand in vedere ca a acceptat desemnarea in functia de premier in ciuda faptului ca nu si-a dat demisia din SIE. "Nu se incalca legea. Cand domnul Emil Boc a inceput demersurile pentru a deveni premier era inca primar al municipiului Cluj Napoca. Demisia mea din SIE este implicita daca votul ib Parlament va fi pozitiv", a declarat Ungureanu.

Intr-o interventie telefonica avuta la postul tv Antena3, Avocatul Poporului - prof. univ. dr. Gheorghe Iancu a declarat ca din punctul sau de vedere starea de incompatibilitate a lui Razvan Mihai Ungureanu este cat se poate de clara si ca aceasta ar trebui rezolvata in cel mai scurt timp.

×