x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie PSD - Iorgovan, fara sprijin politic

Decizie PSD - Iorgovan, fara sprijin politic

de Dana Piciu    |    21 Mar 2006   •   00:00
Decizie PSD - Iorgovan, fara sprijin politic

Biroul Permanent National al PSD a decis ieri sa-i retraga sprijinul politic senatorului Antonie Iorgovan in urma "declaratiilor jignitoare" pe care le-a facut la adresa unor colegi, printre care si Adrian Nastase.

Biroul Permanent National al PSD a decis ieri sa-i retraga sprijinul politic senatorului Antonie Iorgovan (foto) in urma declaratiilor potrivit carora Adrian Nastase a fost seful unei gasti ale carei criterii de apartenenta au fost homosexualitatea, masoneria si infractionalitatea. Iorgovan pierde astfel functia de secretar al Senatului, iar situatia lui va fi discutata si in Consiliul de integritate morala si arbitraj al partidului, unde se va hotari daca acesta va fi exclus din partid sau nu. Senatorului Iorgvan i s-a mai retras in urma cu cateva luni sprijinul politic, urmand sa ramana fara functia de secretar al Senatului tot din cauza ca facuse declaratii jignitoare la adresa conducerii partidului. El a depus insa o contestatie, care a fost judecata "cu clementa", si si-a pastrat postul. "De data aceasta declaratiile lui Iorgovan au depasit orice limita acceptabila intr-o lume civilizata", a mentionat liderul PSD, Mircea Geoana. Grupul senatorial al PSD a amanat validarea deciziei luate de BPN, deoarece Iorgovan nu a fost prezent la discutii.

CONSILIU. Geoana a mai precizat ca situatia lui Iorgovan nu poate fi inca discutata de nou-infiintatul Consiliu de onoare, pentru ca acesta nu este inca statutar. Lista completa a componentilor, precum si infiintarea Consiliului de onoare, care va fi condus de Ion Iliescu, vor fi validate de Consiliul National al PSD. Consiliul de onoare va avea puterea de a recomanda excluderea din partid a unor membri atunci cand va fi cazul.

CONGRESUL, LUAT IN CALCUL. Liderul PSD nu a exclus posibilitatea organizarii unui Congres Extraordinar, precizand insa ca pentru asta trebuie gasit momentul potrivit, pentru ca in urmatoarea perioada de timp scena politica "va fi foarte agitata". "Pentru a convoca un Congres Extraordinar, PSD trebuie sa-si puna la punct detaliile privind o noua echipa care sa duca partidul mai departe, modificarile la statut si un program de guvernare", a incheiat Geoana. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic psd iorgovan