x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaratii de avere - ANI a dat primele amenzi

Declaratii de avere - ANI a dat primele amenzi

de Violeta Fotache    |    06 Aug 2008   •   00:00
Declaratii de avere - ANI a dat primele amenzi

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a aplicat primele 68 de amenzi contraventionale persoanelor care nu si-au depus in termenul prevazut de lege declaratiile de avere si de interese. Amenzile au fost aplicate in cuantumul maxim de 500 de lei fiecare, potrivit comunicatului de presa emis ieri de ANI.



Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a aplicat primele 68 de amenzi contravenţionale persoanelor care nu şi-au depus în termenul prevăzut de lege declaraţiile de avere şi de interese. Amenzile au fost aplicate în cuantumul maxim de 500 de lei fiecare, potrivit comunicatului de presă emis ieri de ANI.

Totodată, împotriva celor 68 de persoane amendate a fost declanşată din oficiu procedura de control al averilor, motiv pentru care datele privind identităţile lor sînt confidenţiale. Surse ANI ne-au precizat că printre cei amendaţi se află simpli funcţionari publici ori cu funcţii de conducere, dar şi poliţişti, din Bucureşti şi din ţară.

Acţiunea de amendare va continua în fiecare zi, pînă în prezent la ANI fiind trimise doar 90.000 din cele 300.000 de declaraţii de avere ce ar fi trebuit depuse pînă la 15 iunie, după cum a declarat preşedintele instituţiei, Alexandru Macovei (foto), la sfîrşitul lunii iulie.

BANI LA BUGET. Sumele adunate din aceste amenzi contravenţionale se varsă la bugetul de stat, dar după cum a anunţat Macovei, ANI intenţionează ca împreună cu Ministerul Justiţiei să propună o modificare legislativă, astfel încît 15% din amenzile aplicate de agenţie să fie virate la bugetul acestei instituţii.

×
Subiecte în articol: politic