x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decretul pentru ratificarea Tratatului cu Siria, semnat de Băsescu

Decretul pentru ratificarea Tratatului cu Siria, semnat de Băsescu

03 Feb 2011   •   15:27

Şeful statului a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului privind extrădarea între România şi Republica Arabă Siriană, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2010, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, preşedintele Băsescu a semnat şi Decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului între România şi Republica Arabă Siriană privind transferarea persoanelor condamnate în vederea executării pedepselor privative de libertate, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2010.

În Siria este deţinut omul de afaceri Omar Hayssam - cetăţean sirian, născut în 1 martie 1963 - care la Bucureşti a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei reporteri români la Bagdad, cazul acestuia constituind o premieră în România.

Fuga acestuia, după ce a fost eliberat din motive medicale, la solicitarea Parchetului, a determinat revocarea din funcţii a şefilor de servicii de informaţii române, dar şi a procurorului general al României. Autorităţile române au iniţiat o serie de demersuri pentru aducerea lui Hayssam în România, pentru a-şi ispăşi pedeapsa la închisoare.

×