x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Defăimarea lui Marica, aranjată la Cotroceni

Defăimarea lui Marica, aranjată la Cotroceni

de Diana Scarlat    |    17 Feb 2011   •   20:32
Defăimarea lui Marica, aranjată la Cotroceni
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

152482-vasile-marica.jpg
 
Liderul Sed Lex Vasile Marica a dezvăluit aseară că fostul şef al Vămii Giurgiu, Marius Ungureanu a negociat defăimarea lui cu preşedintele Traian Băsescu , în schimbul unor avantaje. "Am primit informaţii că acest individ, puşcăriaş de drept comun, Marius Ungureanu, cunoscut ca şi consumator de droguri, a purtat o discuţie la Cotroceni cu preşedintele României în perioada 4-14 ianuarie. Pentru a declara lucruri neadevărate la adresa mea , acest individ a cerut diferite avantaje de numire a unor apropiaţi şi inclusiv a lui pe funcţii de conducere în Giurgiu şi vama Giurgiu. Acest individ se laudă că l-a înregistrat pe preşedintele României şi deci preşedintele a devenit şantajat. Eu îl anunţ pe această cale pe preşedintele României că, dacă stă la masă cu un asemenea infractor, nu este preşedintele meu", a afirmat Vasile Marica. Acum două zile, Ungureanu a declarat că  Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, şI că  există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că liderul Sed Lex dorea mai mulţi bani.

Implicat în complotul împotriva lui Marica  ar fi şi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Potrivit lui Marica, mult mediatizata  "tablă de şah” privind corupţia din vămi, făcută publică de Vasile Lincu, liderul "Pro Lex”, a fost construită de Lăzăroiu. "Tabla de şah este baronul local şi cel care numeşte în funcţie. Blejnar şi Ialomiţianu nu au forţă împtriva baronului local”, a acuzat Marica.

Liderul sindical a mai spus că din 1997 are dosar de urmărire informativă, iar, dacă la dosarul său există informaţii prin care să se facă dovadă a unor nereguli, atunci el oricând este dispus să dea socoteală.  "Eram dispus să-mi dau demisia din funcţiile sindicale dar, după ce am aflat de discuţiile pe care acest infractor le-a avut la Cotroceni şi cum acest sindicat este utilizat de preşedintele României în interesele sale politice şi pentru a ataca sindicaliştii am decis să lupt în continuare", a spus Marica. El îi cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi spune că se va adresa ambasadelor UE şi SUA pentru a-şi proteja familia şi casa.

Marica a spus că are documente importante care atestă corupţia din sistem şi i-a cerut europarlamentarului PDL Cristian Preda să recunoască faptul că el i-a comunicat preşedintelui că pentru numirile în funcţii se cer bani. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat că afirmaţiile lui Vasile Marica "sunt minciuni”, precizând că preşedintele "Sed Lex” încearăc să abată atenţia de la problemele pe care le are. Turcan susţine că Preşedinţia nu doreşte să intre în dialog cu Marica, deoarece liderul sindical nu reprezintă "un subiect de interes”. Şi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a negat acuzaţiile aduse de Vasile Marica. ”Nu cunosc nici un lider de sindicat. Pe Lincu de la Pro Lex nu l-am întâlnit niciodată şi cred că mi-a scăpat să-l văd şi la televizor. Culmea, dintre toţi liderii sindicali, cel mai mult îl apreciam pe Marica, pentru că mi se părea că joacă cel mai bine rolul de lider de sindicat”, a declarat  Lăzăroiu. Vasile Lincu a respins si el acuzaţiile lui Marica spunând că respectiva tablă de şah  îi aparţine şi că nu s-a întâlnit niciodată cu preşedintele Băsescu în acest sens.

×