x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, discuții cu Gentiloni: Să continuăm traiectoria pentru ținerea sub control a deficitului

Ciolacu, discuții cu Gentiloni: Să continuăm traiectoria pentru ținerea sub control a deficitului

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   15:15
Ciolacu, discuții cu Gentiloni: Să continuăm traiectoria pentru ținerea sub control a deficitului
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu susține că a căzut de acord, în cadrul unei discuții cu Paolo Gentiloni, comisar pentru afaceri economice și financiare, că este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi cu Paolo Gentiloni, comisar pentru afaceri economice și financiare, și cu Adina Vălean, comisar pentru transport, despre reformele și investițiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern și despre perspectivele economice ale României.

El susține că Adina Vălean a reconfirmat „reușita fără precedent a României în materie de absorbție de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluții pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale țării noastre”.

„Totodată, am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar. Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât și progresele recunoscute de Comisie în privința noii legi a pensiilor”, susține premierul.

Acesta susține că a discutat în detaliu cu Paolo Gentiloni viziunea economică a Guvernului României.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu deficit bugetar