x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Delegație a Parlamentului European în Singapore, condusă de europarlamentarul umanist Maria Grapini

Delegație a Parlamentului European în Singapore, condusă de europarlamentarul umanist Maria Grapini

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   14:55
Delegație a Parlamentului European în Singapore, condusă de europarlamentarul umanist Maria Grapini

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini s-a numărat printre oficialii Parlamentului European aflați în aceste zile în vizită în Singapore.  Maria Grapini a fost șefa delegației și a moderat întâlnirile avute, printre altele, cu ministrul Comunicațiilor din Singapore, parlamentari, directorii generali ai vămilor și porturilor, ai Camerei de Comerț, Federației Patronatelor sau cu cea mai mare firmă de transport din Singapore, cea care a cumpărat Uber în Malaezia și Singapore. De asemenea, reprezentanții PE s-au întâlnit cu ambasadorul UE, respectiv ambasadorii statelor UE în Singapore.

Pe agenda întâlnirilor au fost majoritare discuțiile de ordin economic, Singapore fiind considerată ca având una dintre cele mai deschise economii către mediul de afaceri, atât pentru companiile locale, cât și pentru investitorii străini.

„Pentru mine a fost o onoare să moderez aceste întâlniri, cu oameni importanți din Singapore, țară cu care Uniunea Europeană are un acord de schimb liber și care poate reprezenta în multe domenii un exemplu de bune-practici. Scopul nostru este să extindem aceste relații, în beneficiul tuturor părților implicate”, a explicat Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru Piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European.

Portul din Singapore, care a făcut obiectul discuțiilor din cadrul mai multor întâlniri, este al doilea din lume ca volum al mărfurilor expediate și un adevărat exemplu de eficiență. În ultimii ani s-au făcut progrese semnificative în domeniul digitalizării sale, iar în prezent se lucrează pentru punerea în funcțiune a două terminale complet automatizate.

                                                Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×