x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzații fără precedent în Sectorul 1: Pânișoară cere demisia lui Armand

Acuzații fără precedent în Sectorul 1: Pânișoară cere demisia lui Armand

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   09:36
Acuzații fără precedent în Sectorul 1: Pânișoară cere demisia lui Armand

Alexandru Pânișoară, reprezentantul grupurilor civice, solicită demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce a pierdut finanțarea nerambursabilă din PNRR pentru modernizarea stațiilor de transport în comun.

„ Solicit ca de îndată primarul Sectorului 1 Clotilde Armand și Administratorul Public Tudor Roșca să își depună demisiile pentru neîndeplinirea obligațiilor legale și prejudicierea Sectorului 1 cu 16 milioane lei reprezentând pierderea unei finanțări nerambursabile din PNRR (componenta 10 - Fondul local).

Sectorul 1 este singurul care nu a depus („că nu a știut”) Acordul de parteneriat în termenul limită pentru a putea accesa finanțarea nerambursabilă, încălcând astfel HCGMB nr. 545/2022, în vreme ce celelalte 5 sectoare și municipiul București urmează să implementeze sistemul ITS de informare a călătorilor în stațiile de transport public, obținând 10 milioane euro nerambursabili, Sectorul 1 obține 0”, spune tânărul Pânișoară pe rețelele de socializare.

Prejudiciul pentru Sectorul 1 este de aproximativ 3 milioane de euro, în condițiile în care în sector sunt aproape 500 de stații de transport public.

 

 

×