x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisie la Ministerul Sănătății. „Nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a ministerului”

Demisie la Ministerul Sănătății. „Nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a ministerului”

11 Mar 2021   •   18:55
Demisie la Ministerul Sănătății. „Nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a ministerului”
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE Bogdan Oprea a transmis că a încetat colaborarea cu Ministerul Sănătății și cu ministrul Vlad Voiculescu și de joi revine exclusiv la cariera didactică, urmând să publice un manual de combatere a fake-news-ului și dezinformării online.

Bogdan Oprea a spus, după ce a demisionat din funcția de consilier la Cabinetul ministrului Sănătății, cu atribuții de purtător de cuvânt, că se întoarce la cariera didactică.

„De astăzi (joi – n.r.) revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj”, scrie Bogdan Oprea pe Facebook.

Acesta precizează că va publica în curând primul manual de combatere a fake news-ului și dezinformării online din România și va avea și un podcast pe același subiect.

Bogdan Oprea părăsește, astfel, Ministerul Sănătății după mai puțin de două luni.

Stire initiala Bodgan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Surse din Ministerul Sănătății au declarat pentru MEDIAFAX că motivul a fost „nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”.

„Bogdan (Oprea - n.r.) a demisionat de la minister. El a invocat o nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, pe 27 ianuarie, în funcția de consilier cu atribuții de purtător de cuvânt.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit (...) în funcția de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atribuții de purtător de cuvânt, pe Bogdan Oprea, specialist în comunicare în administrația publică la nivel înalt și cadru universitar cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Bogdan Oprea are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește”, a anunța, printr-un comunicat, Ministerul Sănătății.

Conform acestuia, Bogdan Oprea are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică, fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Bogdan Oprea este din 2007 cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și a obținut licența de paramedic SMURD în anul 2017.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bodgan Oprea ministerul sănătăţii