x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Denuntul anti-Basescu - Iorgovan, urecheat zdravan de Nastase

Denuntul anti-Basescu - Iorgovan, urecheat zdravan de Nastase

20 Feb 2005   •   00:00

Presedintele PSD, Adrian Nastase, si-a exprimat sambata la Alba-Iulia dezaprobarea fata de depunerea unui denunt penal impotriva lui Traian Basescu, legat de problemele locative ale presedintelui Romaniei.


LUCIAN DOBRATER

ATAC. Iorgovan nu poate sa inghita "dezicerea" liderului PSD
"Eu nu sunt de acord ca Iorgovan sa angajeze partidul fara sa intrebe conducerea acestuia. Nu poate decide de capul lui ca PSD, ca partid, trebuie sa faca un denunt penal, pentru ca Iorgovan crede ca asa e bine. Daca era asa de destept, Iorgovan sau partidul trebuia sa preia acest subiect in campania electorala", a declarat liderul PSD. "Consider ca era o greseala, si nu in felul asta poate sa actioneze la scurt timp dupa alegeri un partid care are alte prioritati in acest moment. Atata vreme cat eu sunt presedintele partidului, doar eu ca presedinte si conducerea pu-team sa angajam partidul intr-o actiune in instanta", a mai precizat Adrian Nastase.

SUBIECT "FURAT". El dezaproba demersul, deoarece "partidul nu trebuia sa ia fata presei pe un subiect pe care presa era extrem de documentata, nu putea decat sa omoare subiectul, deoarece presa ar fi considerat ca o astfel de actiune e un gest inelegant din partea partidului sa fure acest subiect". Adrian Nastase a precizat ca "intr-o astfel de situatie, membrii partidului trebuia sa aduca la cunostinta PNA asemenea informatii". Un grup de senatori ai PSD, in frunte cu Antonie Iorgovan, a depus marti la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie un denunt penal impotriva lui Basescu, in calitate anterioara de primar general al Capitalei, in care il acuza de fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu, legat de modul in care seful statului a achizitionat casa din Strada Mihaileanu. Ulterior, pentru ca Nastase a spus ca nu e cazul sa se intre in razboi cu Basescu, Iorgovan i-a transmis la Radio Guerrilla: "Adrian Nastase are o problema. El trebuie sa se hotarasca. El nu a iesit inca din transfuzie. Ori vrea sa faca politica si sa fie lider si sa-l accepte inclusiv pe Antonie Iorgovan, ori se da dracu’ la o parte si lasa culoarul la altii".

IN VIZOR
Scandalul provocat de declaratiile lui Iorgovan ar putea fi discutat astazi in Delegatia Permanenta a PSD. Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, nu a exclus ca Delegatia sa dezbata acest subiect, desi nu se afla pe ordinea de zi. Corlatean nu a putut spune daca senatorul va fi sanctionat, dar a precizat ca este inacceptabil ca Iorgovan sa faca astfel de declaratii, iar Adrian Nastase s-a aratat foarte ferm in privinta acestuia. Nastase a declarat vineri ca unele declaratii ale lui Iorgovan ar fi trebuit sanctionate.

×
Subiecte în articol: politic nastase iorgovan