x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan. Deputatul, acuzat că a cerut şpagă 1,3 milioane lei, a primit interdicţie de a părăsi ţara

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan. Deputatul, acuzat că a cerut şpagă 1,3 milioane lei, a primit interdicţie de a părăsi ţara

22 Noi 2012   •   17:42
Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan. Deputatul, acuzat că a cerut şpagă 1,3 milioane lei, a primit interdicţie de a părăsi ţara
Sursa foto: soim.ro
UPDATE 19:30 - DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva deputatului Ion Stan, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Vicepreşedintele comisiei SRI din Camera Deputaţilor se va prezenta şi vineri la DNA şi a primit interdicţie de a părăsi România în următoarele 30 de zile.

Deputatul PSD Dâmboviţa Ion Stan a fost ridicat de procurorii anticorupţie şi este audiat la sediul DNA. Ion Stan este acuzat de trafic de influenţă, după ce, potrivit procurorilor, demnitarul ar fi cerut unui om de afaceri 1,3 milioane de lei, din care a primit 750.000 de lei, pentru a-l ajuta să obţină contracte pentru lucrări publice.

Vicepreşedintele comisiei SRI din Camera Deputaţilor este acuzat de procurorii DNA că ajuta diferiţi oameni de afaceri să obţină contracte importante cu statul, contracte pe bani publici, iar în schimbul acestui ajutor solicita sume importante de bani.

Tot joi după-masă, poliţiştii au ridicat de pe stradă o persoană care se afla în dreptul DNA. Se pare că aceasta este implicată în dosarul în care este cercetat Ion Stan.

Ion Stan a fost ales în 2008 deputat în circumscripţia electorală nr.16 Dâmboviţa, în colegiul uninominal nr.3 pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. Este deputat din 2000.

Conform declaraţiei de avere din septembrie 2012, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa.

În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Are 28.078,61 lei într-un cont bancar, depre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. El deţine acţiuni la SC Alimentara Târgovişte pentru care în anul 2011 a încasat dividende de 26.652 lei. De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Deputatul PSD Ion Stan a fost demis în iunie 2012 din funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa.

×