x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii jurişti sugerează Biroului permanent să sesizeze CCR în cazul lui Sebastian Ghiţă

Deputaţii jurişti sugerează Biroului permanent să sesizeze CCR în cazul lui Sebastian Ghiţă

29 Iun 2015   •   15:45
Deputaţii jurişti sugerează Biroului permanent să sesizeze CCR în cazul lui Sebastian Ghiţă

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat luni un punct de vedere în care sugerează Biroul permanent al forului legislativ să sesizeze CCR în cazul interzicerii de către DNA a exercitării funcţiei de deputat de către Sebastian Ghiţă.

Împotriva acestui punct de vedere a fost exprimat un singur vot.

În cadrul dezbaterilor, deputatul UDMR Mate Andras a propus posibilitatea sesizării şi a CSM pentru se analiza dacă a existat o abatere disciplinară a "cuiva", însă în cele din urmă s-a propus doar posibilitatea sesizării CCR.

"Întrebarea e dacă există în opinia Comisiei un conflict de natură instituţională între puterile statului - între puterea Legislativă şi în asemenea caz, fiind vorba de Ministerul Public, este vorba de puterea Executivă, nu puterea Judecătorească. Dacă există, o dată pe latura constituţională trebuie sesizată CCR să ia o decizie. Ar trebui ca Biroul Permanent să sesizeze CSM pentru că există în opinia mea o altă abatere disciplinară din partea cuiva, pentru ca în exercitarea unui mandat nu poţi interveni. Şi mă întreb dacă nu cumva există şi o latură penală a acestei situaţii", a spus deputatul UDMR.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă le-a solicită parlamentarilor, printr-o scrisoare, să reacţioneze la decizia DNA în cazul său privind interzicerea exercitării funcţiei de ales, susţinând că aceasta i se pare o decizie "extrem de gravă, neconstituţională şi cu potenţiale repercursiuni asupra democraţiei în România".

×
Subiecte în articol: sabastian ghita