x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Florin Roman a renunțat la greva foamei

Deputatul Florin Roman a renunțat la greva foamei

18 Sep 2017   •   20:50

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, luni, că va suspenda greva foamei, "deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD" pe ambele subiecte invocate de el. 

"În urma discuţiei cu domnul Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, vă comunic următoarele: au fost alocaţi azi şi nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl. Dragnea a garantat că PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la sută, cerinţă a UDMR.Voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit să oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în legea administraţiei publice, în 2017 când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia", a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook. 

Liberalul adaugă că "Puterea trebuie să înveţe să dialogheze pe subiecte de interes şi sensibilitate naţională". 

"Altfel nu ajungeam aici. Dacă voi constata că PSD a minţit azi, voi fi primul să vă anunţ şi să reiau protestele. 2018 trebuie să fie anul tuturor românilor, un an al respectului reciproc, un an în care Statul Român să ne poate face mândri pe toţi, să fie un stat funcţional şi nu unul captiv unei majorităţi a pumnului în gură sau a guvernării discreţionare", mai afirmă Roman. 

Deputatul PNL Florin Roman a început luni greva foamei pe culoarul de la P1 din Palatul Parlamentului, în semn de protest faţă de lipsa finanţării pentru Monumentul Unirii de la Alba Iulia. AGERPRES

×