x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR şi s-a înscris în PSD

Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR şi s-a înscris în PSD

09 Mar 2016   •   18:42
Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR şi s-a înscris în PSD
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Deputatul Liliana Mincă a demisionat, miercuri din Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), urmând să se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD). Mincă a declarat, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată în semn de nemulţumire faţă de votul "împotrivă" pe care colegii săi din UNPR l-au dat proiectului de lege privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, pe care l-a iniţiat.

Liliana Mincă a propus ca alocaţia pentru copii să fie majorată la 700 de lei, însă proiectul a fost respins în Camera Deputaţilor. Din acest motiv, ea a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să îi aprobe să activeze în grupul PSD.

"Astăzi colegii din UNPR m-au dezamăgit. Astăzi am fost pusă în faţa faptului împlinit, când un proiect legislativ care era extrem de important pentru cei peste 3,5 milioane de copii din România a fost respins în plenul Camerei Deputaţilor. Este revoltător şi eu nu pot fi indiferentă la ceea ce se întâmplă în Parlament", a declarat Mincă.

Parlamentarul de Botoşani susţine că în perioada imediat următoare urmează să se înscrie în organizaţia judeţeană a PSD.

Liliana Mincă a fost ales deputat în Colegiul 3 Săveni din judeţul Botoşani din partea PP-DD. În noiembrie 2014, a părăsit partidul care a susţinut-o, devenind ulterior membru fondator al Partidului Naţional Democrat. În 2015, Mincă devine membru al UNPR şi preşedinte al organizaţiei din Botoşani a acestei formaţiuni politice.

Deputaţii Ştefan Dalca, Adrian Diaconu, Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă şi Ion Pârgaru au anunţat miercuri că vor activa în grupul parlamentar PSD. AGERPRES

×