x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PD-L Daniel Oajdea, exclus din partid

Deputatul PD-L Daniel Oajdea, exclus din partid

14 Iun 2010   •   00:00
Deputatul PD-L Daniel Oajdea, exclus din partid
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Daniel Oajdea, deputat PD-L de Iasi, a fost exclus din partid, decizia fiind luata in cadrul Biroului Permanent al Formatiunii.Potrivit unor surse din partid, decizia de a recomanda excluderea deputatului a fost luata cu 22 de voturi pentru, cinci impotriva.

Deputatul Daniel Oajdea, propus pentru excludere din PDL, a declarat luni că se aştepta la această decizie, dar că el crede că nu trebuie să fie dat afară pentru că a criticat Guvernul şi nişte "oamenii care nu şi-au făcut datoria faţă de ţară".

"Mă aşteptam, evident, mi-am asumat din capul locului că pot să fiu exclus, dar părerea mea e că mai degrabă rămâi principial decât să renunţi la principii şi să rămâi în partid. Dacă decizia va fi continuată de excludere voi rămâne parlamentar independent în afara grupului independenţilor (al UNPR, n.r.) şi-mi voi face datoria aşa cum se cuvine", a spus Oajdea, la Realitatea TV.

El a spus că obiecţiile pe care el le-a avut la adresa celor care nu şi-au făcut datoria "faţă de ţară" nu sunt motive suficiente pentru a fi exclus. "Mă aşteptam să mă excludă, probabil m-au exclus pentru a nu permite celorlalţi colegi să critice şi ei că nu e bine ce face Guvernul. Atitudinea mea, chiar dacă a fost critică la adresa Guvernului, nu a fost critică la adresa partidului. În PDL sunt nişte oameni corecţ. Cred că nu trebuia să fiu exclus pentru faptul că am criticat nişte oameni care nu şi-au făcut datoria faţă de ţară", a subliniat deputatul ieşean.

Oajdea a explicat că nu poate pleca de la un partid care i-a interzis o anumită conduită pentru ca apoi să se înscrie în PNL sau PSD, formaţiuni care, de asemenea, şi-au ameninţat parlamentarii cu excluderea dacă vor vota altfel decât a hotărât conducerea la moţiunea de cenzură.

Într-o intervenţie la Antena 3, el a mai precizat că intenţionează să conteste la forurile interne ale PDL eventuala sa excludere.

BPN al PDL a propus luni ca deputatul Daniel Oajdea să fie exclus din partid, decizia urmând a fi luată de Consiliul Naţional de Coordonare al formaţiunii. Potrivit unor surse din partid, decizia de a recomanda excluderea deputatului a fost luată cu 22 de voturi pentru, cinci împotrivă. Oajdea a anunţat în urmă cu o zi, că după consultarea alegătorilor săi, a decis să voteze moţiunea de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic