x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Despagubiri pentru Rege - Vacaroiu il tempereaza pe Cozmanca

Despagubiri pentru Rege - Vacaroiu il tempereaza pe Cozmanca

06 Noi 2004   •   00:00

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ii transmite voalat lui Octav Cozmanca, presedintele executiv al PSD, ca nu poate impune discutarea de urgenta a legii privind despagubirea Regelui Mihai, decizia apartinand doar plenului Senatului.

Click pentru a mari imaginea
VOT NEGATIV. Executivul PSD s-a amestecat in situatia aparuta dupa ce plenul Senatului s-a impotrivit adoptarii de urgenta a proiectului prin care Regele Mihai sa primeasca 30 de milioane de euro in schimbul Domeniului Peles, afirmand ferm ca legea va fi adoptata pana la sfarsitul acestei sesiuni, in decembrie. "Vom lua masuri ca legea sa fie adoptata", a anuntat Cozmanca, sustinand ca situatia va fi discutata "barbateste" in Biroul Coordonator al PSD, impreuna cu cea a altui proiect in litigiu, cel de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90.000 de hectare de padure.

57 de senatori PSD, PRM si UDMR, printre care si Nicolae Vacaroiu insusi, au votat impotriva caracterului de urgenta al acestui proiect, pe motiv ca posesiunile fostului rege nu au inca o situatie clara si ca ar putea avea pretentii la despagubire si Printul Paul de Romania.

Click pentru a mari imaginea

EXPLICATII.Contactat ieri, presedintele Senatului ne-a transmis prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Andrei Alexandru, ca "nu isi propune sa dialogheze cu colegii de partid prin intermediul presei, dar, pentru o corecta informare a cititorilor dvs., poate sa vina cu cateva precizari procedurale pe care, in calitate de presedinte al Senatului, este obligat sa le aplice". Vacaroiu arata ca "procedurile de dezbatere a unui proiect de lege la Senat in regim de urgenta sunt absolut identice cu cele pentru un proiect obisnuit, cu doua diferente legate de scurtarea la doua zile a temenului de sesizare a Curtii Constitutionale si la introducerea pe ordinea de zi a plenului in doar trei zile calendaristice de la definitivarea raportului comisiilor de specialitate". "Asadar, proiectul de lege in cauza va fi sau nu adoptat in actuala legislatura nu dupa dorinta Presedintelui Senatului, ci dupa cum va decide plenul Senatului", se arata in raspunsul primit de la purtatorul de cuvant. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic