x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. Fostul secretar personal al dictatorului comunist: "România a fost într-o dezvoltare reală"

Dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. Fostul secretar personal al dictatorului comunist: "România a fost într-o dezvoltare reală"

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   15:30
Dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. Fostul secretar personal al dictatorului comunist: "România a fost într-o dezvoltare reală"

Secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu a povestit despre fostul dictator comunist.

Constantin Boştină a făcut dezvăluiri la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea", de la Antena3CNN.

El a spus cum a ajuns atât de aproape de Nicolae Ceaușescu. 

"A fost o surpriză opțiunea de a mă aduce ca secretar personal, și nici nu am prea înțeles la început despre ce este vorba, pentru că o astfel de funcție nu mai fusese înainte, și nu se practica în țările socialiste", explică  acesta.

"Un lider care avea capacitatea să-și organizeze națiunea"

Întrebat cum l-ar descrie pe Nicolae Ceauşescu, Constantin Boştină a spus că era un om care dorea un progres pentru România.

"La momentele la care eu l-am cunoscut au fost momente de importanță majoră pentru România, și am găsit în Nicolae Ceaușescu un lider care categoric avea capacitatea să-și organizeze naţiunea, poporul, să își mobilizeze potențialul uman promovând foarte mult, după anii 70, în jurul lui specialiştii, oamenii care lucrau în cercetare şi activitatea productivă direct", a mai spus fostul secretar al lui Nicolae Ceauşescu

El afirmă că, până spre anii '80, România a fost într-o dezvoltare reală, una chiar forțată.

S-au făcut atunci numeroase investiții, dezvoltări în producție, organizări în agricultură, învățământ, dar şi în sănătate.

Viaţa secretă a lui Nicu Ceauşescu

Nicu Ceauşescu a foste cel mai mic dintre cei trei copii ai cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. 

"Stăteam cu Nicu până dimineaţa la petreceri", îşi aminteşte fostul secretar al lui Ceauşescu.

Mai preocupată de a-l forma pe Nicușor în vederea continuării la conducerea României era Elena Ceaușescu, pentru că ea organiza totul, a mai spus Constantin Boștină.

Însă Nicolae Ceauşescu nu era de acord să fie înlocuit cu Nicuşor.

"Zicea că nu e copt încă", dezvăluie omul care a stat lângă Nicolae Ceauşescu în momentele-cheie.

 

×