x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconu: "Ar fi grozav ca ANI să-mi găsească vreo avere prin Monaco sau o casă în Spania"

Diaconu: "Ar fi grozav ca ANI să-mi găsească vreo avere prin Monaco sau o casă în Spania"

15 Apr 2010   •   00:00

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat că s-a suspus întotdeauna deciziei autorităţii, menţionând că Senatul i-a comunicat că este compatibil cu activitatea artistică pe care o desfăşoară la Teatrul Nottara, el completând că ar fi grozav ca ANI să-i găsească avere în Monaco sau în Spania.

"Eu, de când mă ştiu, mă supun autorităţii. Când am o nedumerire, întreb. În clipa în care am devenit senator, m-am adresat printr-o hârtie Comisiei juridice a Senatului, care e legiuitorul, ca să-mi explice dacă mă încadrez sau nu. Autoritatea, Senatul, mi-a răspuns prin mecanismele sale că nu sunt incompatibil cu această funcţie de coordonare artistică. Asta a fost şi explicaţia mea scrisă că fac coordonare artistică. Deci m-am supus autorităţii şi muncesc şi alerg de-mi sar capacele, ca să fac cât pot de bine tot ce am de făcut în cele două atribuţii", a declarat Mircea Diaconu, citat de Mediafax.

Liberalul a subliniat că, dacă altă autoritate decide altceva în legătură cu situaţia sa profesională, el se va supune deciziei acelei autorităţi.

"Dacă autoritatea, alta poate sau mai mare, eu nu ştiu care e aia, că veni vorba, numai Justiţia poate să fie probabil, modifică ceva din această realitate, eu mă supun ei. Şi mai spun un lucru: abia aştept, dar legal şi moral, să stau acasă cu ai mei", a spus Diaconu.

Întrebat dacă are nereguli în declaraţia de avere, senatorul a menţionat că nu crede că are probleme cu declaraţia, ci poate doar "cu valoarea de impozitare a casei de la ţară", care să fie un pic mai mică sau mai mare.

"M-aş bucura să-mi găsească o avere pe care n-o am şi n-am declarat-o. Ar fi grozav să-mi găsească vreo avere prin Monaco. O casă în Spania chiar mi-ar trebui", a adăugat, în glumă, liberalul.

Senatorul PNL a precizat că nu a fost înştiinţat de ANI despre verificarea pe care o întreprinde.

×
Subiecte în articol: politic