x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA continuă operațiunea Ordonanța 13

DNA continuă operațiunea Ordonanța 13

de Marius Gîrlașiu    |    16 Feb 2017   •   15:10
DNA continuă operațiunea Ordonanța 13

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a fost audiată ieri timp de două ore la sediul DNA din Bucureşti, în dosarul privind elaborarea Ordonanţei 13. Gavrilescu devine astfel primul membru al Cabinetului Grindeanu care ajunge să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor anticorupţie.

Ministrul Graţiela Gavrilescu (ALDE) a fost audiată în calitate de martor în dosarul în care procurorii DNA efectuează cercetări în legătură cu modul de elaborare a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, abrogată ulterior prin ordonanţa 14/2017. "Ce am avut de declarat, am declarat la forurile competente, nu am nimic de adăugat. Este o procedură pe rol”, a declarat ministrul, la ieşirea de la DNA.

În paralel, liderii Opoziţiei şi-au exprimat şi ieri îngrijorarea că prevederile OUG13 ar putea intra în vigoare în cazul în care ordonanţa 14 va fi declarată neconstituţională. "Această portiţă lăsată în continuare de Liviu Dragnea rămâne în Parlamentul României şi avem suficiente motive de îngrijorare că lovitura încercată la Guvern este doar temporizată şi mutată în Parlament", a acuzat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

 

“Nu sunt specialist”

În replică, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a anunţat că membrii comisiei vor adopta, săptămâna viitoare, OUG 14, cu propunerea ca în cuprinsul legii să fie specificat că efectele ordonanţei de urgenţă 13 au încetat la data la care a fost abrogată. “Conform unei decizii a CCR, opinia exprimată de domnul profesor Vida, opinia exprimată de domnul profesor Muraru şi de doamna Elena Simina Tănăsescu, Parlamentul poate să legifereze orice, dar nu poate legifera în neant, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată”, a arătat deputatul PSD. În schimb, liderul PSD Liviu Dragnea a evitat să ofere vreo soluţie. "Guvernul a abrogat ordonanţa 13, Parlamentul trebuie să adopte Ordonanţa 14. Pentru ordonanţa 13 trebuie să spună specialiştii ce să facem cu ea. Nu sunt specialist", a declarat Dragnea într-un interviu la Radio România Actualităţi.

Ministrul Graţiela Gavrilescu este primul membru al Cabinetului PSD-ALDE audiat la DNA

×