x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doi deputați neafiliați vor vota moțiunea de cenzură

Doi deputați neafiliați vor vota moțiunea de cenzură

11 Iun 2015   •   21:05
Doi deputați neafiliați vor vota moțiunea de cenzură
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Deputaţii neafiliaţi Petru Movilă şi Romeo Rădulescu au anunţat, joi, că vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Naţional Liberal, iar independentul Viorel Ionel Blăjuţ a precizat că a luat decizia de a participa la votul de vineri şi a apreciat că "iniţiatorii moţiunii au dreptate".

Într-un comunicat remis joi AGERPRES, deputatul Petru Movilă consideră că dreptul la vot "este coloana vertebrală a unei democraţii şi el trebuie respectat cu sfinţenie de autorităţi".

"Voi vota mâine moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Naţional Liberal. Consider că dreptul la vot este coloana vertebrală a unei democraţii şi el trebuie respectat cu sfinţenie de autorităţi. Prim-ministrul Victor Ponta consideră însă că acest drept fundamental este doar o lozincă, iar guvernul pe care îl conduce a făcut şi face tot posibilul pentru a-i împiedica pe români să voteze. Mai mult, România este pusă, pentru prima oară în istorie, în situaţia ruşinoasă de a avea un prim-ministru în funcţie urmărit penal pentru fapte de corupţie. Acest lucru este inacceptabil, iar Victor Ponta trebuie să plece urgent de la şefia Guvernului României", a arătat Movilă.

CITEȘTE ȘI: Ştia sau nu PNL că în ziua moţiunii se anunţa urmărirea penală a lui Victor Ponta? Ce spune Ludovic Orban

Deputatul neafiliat Romeo Rădulescu a precizat că vineri va vota împotriva Guvernului Ponta.

"Aşa cum bine ştim, în perioada Ponta, a fost îngropat unul dintre pilonii economici pentru mii de oameni: Oltchimul. Grija pentru Vâlcea a fost una extrem de redusă. Am făcut nenumărate interpelări către ministere pentru a grăbi rezolvarea cazului Oltchim. Mereu s-a agonizat în privinţa acestui subiect extrem de important. Ca simplu cetăţean, îmi doresc o schimbare! Votez pentru moţiunea de cenzură!", a scris Rădulescu, joi seara, pe pagina sa de facebook.

La rândul său, deputatul independent Viorel Ionel Blăjuţ a anunţat, într-un comunicat difuzat joi, că a luat decizia de a participa la votul pe moţiunea de cenzură.

"Eu am primit un vot din partea cetăţenilor pentru a le respecta şi promova drepturile fundamentale, iar prin decizia luată astăzi rămân fidel mandatului încredinţat de alegătorii mei. Consider că împiedicarea parlamentarilor puterii de a-şi exercita dreptul de vot arată că iniţiatorii moţiunii au dreptate", a susţinut Blăjuţ.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura