x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dorin Tudoran va consilia PUR

Dorin Tudoran va consilia PUR

20 Aug 2004   •   00:00

Dorin Tudoran este, incepand de ieri, noul consultant politic al PUR. El este cunoscut in Romania pentru activitatea sa in domeniul literar, prin volumele de versuri si publicistica, dar si pentru conflictul politic pe care l-a avut cu regimul ceausist, situatie care a generat expulzarea sa din Romania in 1985.

DANA PICIU

Dorin Tudoran nu a facut politica dupa 1989, iar Partidul Umanist este singura formatiune politica romaneasca pe care a acceptat sa o consilieze.

DECIZIE. "Doua lucruri au contribuit la decizia mea de a colabora cu Partidul Umanist. Unul, cel pragmatic, si care a contat cel mai mult, este faptul ca am regasit in "inima" doctrinei PUR o idee la care eu tin foarte mult si in care cred: nevoia de construire a unei clase de mijloc in Romania. O societate, mai ales in tranzitie, nu poate ocoli perioadele grele daca nu se zbate pentru crearea unei clase de mijloc. Aceasta polarizare devastatoare, intre oamenii putini care au mult si cei multi si saraci, nu poate rezista, merge spre dezastru", a declarat Tudoran. La randul sau, liderul umanist, Dan Voiculescu, a precizat ca "intotdeauna este nevoie de o minte limpede care sa gandeasca din afara si sa te opreasca sa faci lucruri pe care nu ar fi bine sa le faci". Consultantul PUR a spus ca nu garanteaza anumite procente la care va ajunge partidul in urma consilierii sale. "Eu vreau ca, prin analizele si sfaturile pe care le dau, PUR sa-si consolideze si sa-si creasca procentele obtinute la alegerile locale", a explicat Tudoran.

ACTIVITATE. Dorin Tudoran traieste in SUA, unde lucreaza in domeniul dezvoltarii, democratice internationale pe probleme de alegeri, societate civila si buna guvernare. El cunoaste foarte bine realitatile vietii economice, sociale si politice din Romania. Intre anii 1993-2000 a condus programe in domeniul dezvoltarii democratice internationale in Republica Moldova si Romania. Este al doilea consultant politic al PUR care vine din America. Primul, cu care PUR a lucrat in alegerile locale, a fost Dick Morris. Contractul cu acesta a luat sfarsit dupa ce PUR a decis sa propuna un candidat propriu pentru Cotroceni. Situatia l-a pus pe Dick Morris intr-o pozitie de conflict de interese, el avand un acord de consultanta cu un alt candidat la Presedintie.

×
Subiecte în articol: politic